Şemdinli'de Ücretli Öğretmenler İsyan Etti

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde branş öğretmenleri basın açıklaması yaptı.

Şemdinli'de Ücretli Öğretmenler İsyan Etti
AVDİ TEKİN- YÜKSEKOVA GÜNCEL

ŞEMDİNLİ Şemdinli’de ücretli öğretmenlik için başvurulan bir gurup öğretmen, yaşadıkları sorunları ve taleplerini dile getirmek üzere basın açıklamasında bulundu. Merkez ve köylerde ücretli öğretmenlik görevini almak için yaptıkları başvuru sonucunda öğretmenlik başvuruları reddedildi.  

Şemdinli Eğitim-Sen Şubesinde bir araya gelen branş öğretmenleri yaptıkları başvuruları gerekçesiz bir şekilde reddedilmesini kınayarak basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamayı mağdur öğretmenler adına Tarih öğretmeni Murat Erbaş yaptı.

Erbaş,  Ekim ayı başında ilçemizde ücretli öğretmenlik başvuruları başladı. 2 yıllık mezunları hariç tüm 4 yıllık mezunlarının müracaatları MEM tarafından kabul edildi. Ancak diğer yıllardan farklı olarak, Şemdinli Kaymakamlığı ve MEM tarafından gönderilen listeleri hem uzun uzun bekleterek hem de ara ara listeleri ayrı olarak MEM’e geri göndermiş, bu yıl bazı arkadaşlarım eğitim ve fen-edebiyat fakültesi mezunu olmamıza rağmen, gerekçe belirtilmeden ismimiz Şemdinli Kaymakamlığı tarafından reddedilmiştir.

Bazı bölümlerden atamalar yapılmıştır. Diyen Erbaş, “ her yerde yapılan uygulama şudur: Önce eğitim fakültesi mezunları, daha sonra pedagojik formasyonlu fen-edebiyat mezunları, sonra fen-edebiyat ve en son da diğer fakülte mezunları alınır. Bizler bu atanan arkadaşların atanmasına karşı değil, yapılan haksız ve ayrımcı uygulamaya karşıyız. Eğer bir yerde sınıf öğretmeni açığı varsa ve sınıf öğretmeni mezunu orada duruyorsa, bunun yerine maliye veya otomotiv bölümü mezunu atanıyorsa, aynı şekilde Kürtçe öğretmeni varken seçmeli Kürtçe dersine Kürtçeyle alakası olmayan başka bir bölümün mezunu görevlendiriliyorsa, açıkçası bunu anlamakta zorlanıyoruz.

Eğer bölgede son aylarda meydana gelen savaştan, çatışmalardan bizim gibi yüreği eğitim için yanan insanlar da sorumlu tutulup, faturanın bir kısmı bize kesiliyorsa, herkes bunu çok iyi bilsin ki, bizler hiçbir zaman savaş taraftarı olmadık ve bundan sonra da olmayacağız.  MEM ve kaymakamlık tarafından hiçbir dayanak,  hiçbir gerekçe ileri sürülmeden bizlere bildirilmemiştir. 200 arkadaşın içinden biz 28 kişi kendimizi bir anda hedef tahtası üzerinde gördük. Bazı arkadaşlarımızın kaymakamlığa gidip durumu görüşmek istemelerine dahi kaymakamlıkça izin verilmemesi, bizim de aynı akıbete uğrayacağımız endişesiyle, şimdilik bu durumdan geride durduğumuzu belirtmek isteriz.

Erbaş, oluşturulan bu haksız uygulamadan derhal vazgeçilmesini, hiçbir gerekçe olmadan çalışma hakları elinden alınan ve mağdur edilen, adli sicil kaydı olmayan ben ve arkadaşlarıma gerekçeli kararın derhal açıklanmasını istiyoruz. Dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER