Sivas Katmeri Artık Yüksekova'da

Sivas'ın meşhur Katmeri-çöreği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Burçak Unlu Mamülleri fırınında taze bir şekilde günlük olarak üretilmeye başlandı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Sivas'ın meşhur Katmeri-çöreği, Yüksekova ilçesindeki Burçak Unlu Mamülleri fırınında taze bir şekilde günlük olarak üretilmeye başlandı.

Sivas'ın kültürüne ait olan ve her saatte sofraların vazgeçilmezi olan Katmer çöreği, artık Yüksekova'da da yerini almaya başladı.

Yıllardır meşhur olan Katmer çöreklerini Sivas'tan sipariş eden bazı vatandaşlar, bundan sonra katmer çöreklerini Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Burçak Unlu Mammülleri fırınında temin edecekler.

Burçak unlu mamülleri fırının işletme sahibi Nesin Akça, ''Yüksekova'da malum bazı Sivaslı müşterilerimiz var bizden hep 'Sivas Katmeri'nin yapılması yönünde taleplerde bulundu. Bizde arkadaşlarımızda oturup bu işi nasıl yapalım müşeteriye nasıl Sivas'ın damak tadını sunalım görüşmeler yaptık. Saolsun bizim bir ustamız batıda bu ustağı aldığı için Sivas katmeri olan çöreğini yapmaya başaldık. İlk olarak az az yapmaya başladık, şükür şimdi talep fazla oldu. Artık bazende yetiştiremiyoruz. Ama inan Sivas katmerin damak tadını Yüksekova'da sunmaya başladık. Artık herkesi bu güzel damak tadını tatmaya davet ediyoruz'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2023, 17:03
YORUM EKLE
YORUMLAR
Oduncu
Oduncu - 5 ay Önce

Sivasın katmeri tarifini okuyacağım sandım memlekette yapılıyor masAllah

SIRADAKİ HABER