TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Van Programına YÜTSO'da Katıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından fahri doktor unvanı verildi. Yapılan Programa Yüksekova Ticaret ve sanayi odası'da (YÜTSO) katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun Van Programına YÜTSO'da Katıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Van'a gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli'yi ziyaret ettikten sonra Cengiz Andiç Konferans Salonunda düzenlenen fahri doktora tevdi törenine katıldı.

Burada konuşan Hisarcıklıoğlu, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Van'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Van'ın; Türkiye'nin Orta Asya ve Orta Doğu'ya açılan kapısı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, her zaman Van'ın yanında yer aldıklarını söyledi. Van Ticaret ve Sanayi Odasının 52 bin kişiyle "Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası" rekorunu kırdığını anımsatan Hisarcıklıoğlu, "Serhat şehrimiz Van bizim göz bebeğimiz. İşte bu vizyonla Kapıköy Gümrük Kapısı’nı yeniledik. 2007'de Şehit Mehmet İzdal İlköğretim Okulu ek bina inşaatına ilave olarak yeni bir okul daha yaptık. TOBB olarak Van'a bir de fen lisesi kazandırdık" dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından düzenlenen Programa, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Abdurrahman Pınar ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı İzzettin Metin katıldı.










Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 21:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER