Trakya Değil Yüksekova: Ayçiçek Tarlasından Hayran Bırakan Görüntüler

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yetişen Ayçiçekler Trakya’yı aratmayan görüntüler sunarken, ortaya çıkan görüntüler hayran bırakıyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde yetişen Ayçiçekler Trakya’yı aratmayan görüntüler sunarken, ortaya çıkan görüntüler hayran bırakıyor.

Her hafta Hakkari ve ilçelerini karış karış gezip tanıtan Gezgin ve Doğa gözlemcisi olarak bilinen öğretmen Ümit Bartın bu hafta Yüksekova’da gözde mekan olan Ayçiçek tarlasını kadrajına aldı.

İlçede bu sene güzel bir şekilde renk veren Ayçiçek tarlası vatandaşların ilgisini çekerken, Öğretmen Bartın Trakya’yı aratmayan görüntüleri kayıt altına aldı.

10 dönümlük arazi üzerinde sarı renge boyayan Ayçiçek tarlası yoldan geçenlerin uğrak mekânı olurken, özellikle fotoğraflamayı da ihmal etmiyorlar.

‘’İçinde gezen Trakya sanıyor’’

Trakya’yı aratmayan görüntüler sunduğunu belirten gezgin öğretmen Bartın, ‘’Köy gezilerimi gerçekleştirmek için Şemdinli’ye doğru yol alıyordum ve Yüksekova merkezden çok da uzakta olmayan Demirkonak (Kaport) köyü bölgesinden geçiyordum. Burası Yüksekova merkeze 10 kilometre kadar uzaklıkta aslında. Yolun kenarında Ayçiçek tarlasının olduğun farkederek biran karşıma çıkan bu güzel manzara karşısında çok mutlu oldum. Aslında Trakya bölgesinde bu gibi Ayçiçek manzaraları var ama biran yaşadığımız bölgede de muazzam güzellikte manzaraların olması elbette büyük bir sevinç. Sonra insanların arabalarından inip burada fotoğraf çekmeleri ve buranın ilgi odağı olması da çok güzel. Özellikle hepimizin buraları çok iyi koruması gerekiyor. Gözümüz gibi bakmamız ve etrafı kirletmememiz gerekiyor. Memleketimizde böyle yerlerin olması her açıdan güzellikler sunuyor insana’’ dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2023, 03:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER