TÜGVA Yüksekova 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksekova 1. Olağan İlçe Genel Kurulunda Yüksekova Temsilciliğine Murat Eren getirildi.

TÜGVA Yüksekova 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksekova 1. Olağan İlçe  Genel Kurulunda  Yüksekova Temsilciliğine  Murat Eren getirildi.

Yüksekova İmam Hatip Orta Okulu Konferas salonundan yapılan Genel kurulda, Kur'anı Kerim tilavetinin ardından İstiklal Marşı okundu, faaliyetlerin yer aldığı sinevizyon gösterimi sunuldu.

Kongrede konuşan TÜGVA Yüksekova Temsilcisi Murat Eren , TÜGVA'nın kökü maziye dayanan, davası İslamiyet olan bir gençlik hareketi olduğunu kaydettiler.

Yüksekova için aydınlık nesiller yetiştirip, geleceğin İslam şuruna sahip gençlik yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Murat Eren, '' Bizler burada gerek il temsilciliği görevini ifade ederken gerekse şimdi ilçe temsilciliği görevini ifa ederken çok farklı aktiviteler ile gençliğin içinde olmaya çalıştık çünkü gençlik, toplumumuzun en büyük zenginliğidir onların potansiyelini en üst düzeye çıkarmak, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımanın anahtarıdır. Türkiye Gençlik Vakfı, gençlerimizin milli ve manevi değerlerle donatılması, bilinçli bir şekilde yetiştirilmesi ve ülkemizin geleceğine katkı sağlamaları amacıyla büyük bir sorumluluk üstlenmiştir. Aynı zamanda Gençlerimizin yeteneklerini keşfetmelerine, potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve topluma olumlu katkılarda bulunmalarına yardımcı olmak, TÜGVA'nın temel amacıdır. Onları desteklemek, sadece bugünlerini değil, aynı zamanda yarınlarını da parlak bir şekilde inşa etmelerine yardımcı olmaktır.Sayın Protokol; Biz TÜGVA olarak, gençlerimizin yanındayız ve onların her adımında yanlarında olmaya devam edeceğiz. Geleceği gençlerimizle birlikte şekillendirmek için çalışacağız. Sizlerde Bizimle birlikte olun,gençlerimizi desteklemek için birlikte hareket edelim çünkü Gençler, geleceğimizin mimarlarıdır. Onların yeteneklerine inanmalı, onlara güvenmeli ve onları desteklemeliyiz. Dünya genelindeki Müslüman kardeşlerimize yönelik yaşanan saldırılar, hepimizi derin bir burukluk içinde bırakmaktadır. Bu tür olaylar, insanlık için acı verici ve üzücüdür. Bizler, barış, adalet ve insan haklarını savunan bir toplum olarak, bu tür şiddet eylemlerini kınıyoruz. Aynı şekilde, Filistin'de yaşanan vahşice katliam da insanlık adına kabul edilemez bir durumdur. Biz, Filistin halkının yaşadığı acıları yüreğimizde hissediyoruz. Dualarımız ve umutlarımız onlarladır. Dileriz ki, adalet hüküm sürer, Filistin halkı da kendi topraklarında huzur içinde yaşar. Allah, onların yardımcısı olsun. Bu kutlu davada bizi yalnız bırakmayan ve her zaman destekleriyle yanımızda olan sayın Kaymakamımıza en içten teşekkürlerimi sunarım. Bu yolda, önceki dönem İl Başkanlarım ve mevcut İl Başkanımıza olan minnettarlığımı ifade etmek isterim. Yine Tüm zorluklara rağmen her zaman koşturan, fedakarlıkla çalışan teşkilatımın her bir üyesine teşekkür ediyorum Aileme ve değerli eşime, beni yalnız bırakmadıkları için en içten şükranlarımı sunuyorum. Kongremizin hayırlara vesile olmasını yüce mevladan niyaz ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, Hepinizi saygıyla selamlıyor Allah’a emanet olun'' dedi.

Yapıaln kongreye ,Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit , TÜGVA Genel merkez Yetkilisi Alparslan Ergin,TÜGVA il Başkanı Harun Aşan, Teşkilat Koordinatörü Ayhan Demir ve TÜGVA yönetimi, Esendere Belde Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Başkanı İsmail Rüştü Zeydan, AK Parti ilçe Teşkilat Başkanı Cevat Saydaş, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Sağkol, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Akif Arslan, MHP il Başkanı Yıldırım Öztepe, ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Halk Eğitim Müdürü Atilla Yiğit, Önceki dönem Tügva İl Başkanı Mustafa Can, İlçe Müftüsü Mahmut Sevük, Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Yılmaz, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Kongre, TÜGVA İl Başkanı Harun Aşan İlçe temsilciliğine seçilen Murat Eren'e görev beratının verilmesinin ardından, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 00:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal SALIM
Cemal SALIM - 7 ay Önce

Sayın Murat ERENER başkanın görevi hayırlı olsun. kendisine ve yönetim kuruluna başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER