TÜRKONFED, DOĞUSİFED VE CIPE, YÜTSO Başkanı Özdemir’i Ziyaret etti

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Doğu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE), beraberindekilerle beraber Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir’i ziyaret ettiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, Doğu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Müslüm Erbay ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE), beraberindekilerle beraber Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Başkanı Salih Özdemir ve yönetimini ziyaret ettiler.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu Sanayici ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) ve ABD merkezli Center for International Private Enterprise (CIPE), Hakkari ve Yüksekova’da bir takım ziyaretler gerçekleştirmek bölgeye geldiler.

Heyet Öğlen saatlerinde Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, İş İnsanı Necip Baskın ve Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Yardımcısı Abdullah Kaçan tarafından YÜTSO binasının önünde karşılandı.

'Yüzüncü Yıl Buluşmaları Hayalimizdeki Türkiye' programının dördüncüsünün ilk ziyaretini Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir’in öncülüğünde yaparken, yerel ve bölgesel kalkınmaya katkı sunmak üzere başlatılan proje kapsamında Anadolu’daki iş insanlarının ve iş dünyası derneklerinin organizasyon yapısının güçlendirilmesi ve kurumsal yönetim alanında farkındalık oluşturulması hedeflenen “İş Dünyası İçin Yerel Kalkınma” adı altında görüşmeler sağlandı.

''BÖLGE KALKINDIRMASI İÇİN BURADAYIZ''

Yüksekova’da olmaktan mutlu olduklarını belirten Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, ‘’ Gerçekten bu bölgeye geldiğimiz için inanılmaz bir mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Başkan konuşmasında 2,3 defa bizden çok gider ama az gelir dedi amma, İnşallah bundan sonra kalkma değeri yüksek gelmeler olur. Geçmişteki kayıpların hepsini telafi ederiz. Biz TÜRKONFED 30 Federasyonu 26 bölgesi olmak üzere 300'ün üzerinde ulusal uluslararası Derneği bünyesinde bulunan 60 binin üstünde şirketi, Türkiye'de üretilen kurumlar vergisini yaklaşık yüzde 83'nü istihdamı kamu ve tarım dışında yaklaşık yüzde 57'sini İhracatına yüzde 60'na yakınını üreten, ülke için çalışan günlük esaslı sivil toplum kuruluşuyuz. Bugün burada sizlerle beraber olmaktan da tekrardan biz keyif aldığımızı belirtmek isterim. Ben Yüksekova'ya ilkkez geliyorum. Daha sonra Hakkari'ye geçeceğiz. Bunun geç geldigini kabul ediyorum. Ama TÜRKKONFED kesinlikle samimi insanları günlük Esasi ile ülke için, ülke sevdası içerisinde kurulan Türkiye'nin her yerinde doğusundan, batısına çok kullandığımız bir kelime Edirne'den Hakkari'ye kadar her yeri kapsayacalığıyla, genç, kadın, erkek barındıran bir iş dünyasıdır. Buradaki amacımız yeni dönem, yeni ufuklar ile vizyonumuz hem de ülkemizin 100 yılı ve ikinci yüzyıla adım attığı bu dönemde biz ülkenin her yerine yüzüncü yıl buluşmaları adı altında, istişari artırmak ortak aklı geliştirmek bölgelerimizin kalkındırmasına katkı sağlamakla neler yapabiliriz, neler üretebiliriz hatta yerel dinamitleri birbiriyle nasıl daha canlı tutabiliriz ortak aklı kullanmak için nerelerde destek olabiliriz, kalabalık bir ekiple bugün buradayız. Ben seçildiğim günden bu yana sizin bölgenize Van, Elazığ, Mardin, Bugünde ise Hakkari, Yüksekova için buradayız'' İfadelerini kullandı.

Başkan Özdemir ise kendilerini yerinde ziyaret eden heyete teşekkür etti.

Başkan Sönmez TÜRKONFED rozetini Başkan Salih Özdemir’e takarken, Başkan Özdemir ise İş İnsanı olan Necip Baskın’ın Süt Fabrikasından üretilen ve coğrafi işaret alan çirek peyniri ve kaşar çeşitlerini Başkan Sönmez’e hediye etti.

Bir süre oturan heyet daha sonra 'Yüzüncü Yıl Buluşmaları Hayalimizdeki Türkiye' programının dördüncüsünü gerçekleştirmek için Hakkâri iline geçtiler.

Yapılan proğrama, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekovalı İş İnsanı Necip Baskın ve çok sayıda kadın dernekleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER