Umuda Yelken Açmak

Yazar Cumhur Korkmaz'dan 'Umuda Yelken Açmak' adlı yeni yazısı...

Umuda Yelken Açmak

CUMHUR KORKMAZ/YAZAR - YÜKSEKOVA GÜNCEL 


Yazar Cumhur Korkmaz'dan 'Umuda Yelken Açmak' adlı yeni yazısını sizler için kaleme aldı...

YAZAR CUMHUR KORKMAZ'IN YENİ YAZISI ŞÖYLE:

Umut:İstenilen bir şeyin veya durumun gelecekte olacağını düşünmek, gerçekleşeceğini hayal etmek ya da bu duruma açık aralıklı kapı bıraktığına inanmaktır.

İnsan, özellikle dar ve buhranlı bir duruma düştüğü zaman, içini ferahlatması ve bu kötü durumdan kurtulması için kendisine bir güç bir destek arar.

İşte bu anda tek güvendiği dostu sığınacağı kapı umuttur ve çareyi umut etmekte bulur.

Umut, bu noktada insanın aydınlık adına güvenebileceği en güzel, belki de altın değerinde bir duygu hakikatıdır.

Bir insan, ne kadar hüsran dolu bir durum yaşarsa yaşasın, zemheri dolu bir çıkmaza girerse girsin, eğer inanarak umudunu yüksek tutar, buna konsantre olursa; yaşadığı bu durumdan o kadar daha güçlü çıkar ve aydınlık geleceği de görmüş olur.

   Örn:Amansız bir hastalığa yakalanan birinin bu durum karşısında moralini yüksek tutarak umudunu koruyarak yitirmemesi bir tedaviden daha etkili olur ve sırf umut ettiği için belki de bu hastalığı yenmiş olacaktır.

Ancak umudu olmayan veya umut etmeyen insanlar, kötü durumlar karşısında büyük bir karamsarlığa düşer ve yaşadıkları karşısında hiçbir şeyin iyi olamayacağını düşünür. Bunun sonucunda hayatı daha da kendilerine zindan ederek hem günlük yaşamlarında hem de gelecekte mutsuz olup başarısız olurlar.

Çünkü;umudu bitiren onu içimizde yeşermesini engelleyen karamsarlıktır. Eğer ki biz umut yerine karamsarlığı içimizde büyütürsek o zaman karamsarlık hayatımıza girip yaşamımızı alt üst edecektir.

Umut, aslında inanmanın yarısıdır. Bizler inandığımız sürece umut kendini var edecektir. Yanî inanmadan umut etmek boşuna bir çabadan öte bir durum olmayacaktır.

Örn:Fakir fukara bir insanın çevresine karşı hep zengin olarak görünmesi. Aslında burda fakir insan, yüreğinin zenginliğine inanmaktadır.Yani o zengin yüreğiyle geleceğine umut etmektedir.

Umut, biraz da yaşam deneyimlerimize ve hayata tutunma arzumuza, hevesimize bağlıdır. Biz ne kadar çalışkan, üretken ve hevesli olursak o kadar çok umut kollayan, umut eden oluruz.

Bizler umudu kollarken hayat olarak üzerimize düşeni yapar, aktif davranırsak  beklentilerimiz o derece büyük gerçekleşir.

Çünkü, umut her şeyden önce sabrın, sükunetin ürünüyken;aynı zamanda çalışmanın, azim göstermenin de ta kendisidir.Yani hayatın hiçbir engeli karşısında umutsuz olmamak en kötü durumda bile umut etmek, onu istemek şarttır.

Sonuç olarak yaşadığımız tüm zorluklar karşısında umutsuzluğa kapılmamak, yaşamımıza güzel anlamlar katmak ve geleceğimize renkli hayaller oluşturmak istiyorsak, umuda yelken açmak gerekir ama inanarak, ama sabrederek.Umuda yelken açmayı başarırsak bütün olumsuzluklardan kurtulur, umut dolu bir dünyayı kazanmak hiç de zor olmayacaktır. Yeter ki umutlu olalım.''İfadelerini kullandı


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2020, 01:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
ABDULHAKİM KORKMAZ
ABDULHAKİM KORKMAZ - 4 yıl Önce

Harika olmuş spas bra

Halil Korkmaz
Halil Korkmaz - 4 yıl Önce

Eline koluna ağzına sağlık çok doğru

SIRADAKİ HABER