Vehbi Çoruh Yazdı: Yüksekova'nın Bitmeyen Çileli Yolları - Neden Bu Haldeyiz?

Yazar Vehbi Çoruh 'Yüksekova'nın Bitmeyen Çileli Yolları' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.

Vehbi Çoruh Yazdı: Yüksekova'nın Bitmeyen Çileli Yolları - Neden Bu Haldeyiz?

VEHBİ ÇORUH/YAZDI

Yazar Vehbi Çoruh 'Yüksekova'nın Bitmeyen Çileli Yolları' adlı yazısını okuyucuları için yayınladı.

Vehbi Çoruh'un yazısı şöyle:

Neden bu hâldeyiz?

Yüksekova'nın çileli yolları ne zaman bitecek? Her yıl bir önceki yılı aratacak bir görüntüye sahip olan Yüksekova'nın ve içinde yaşayan yurttaşların sosyal yaşam standartları bu olmamalıdır. Onlarca sorunu bulunan ve görmezden gelinen başka bir şehir var mıdır? 

Diğer şehirler gibi sorunlarının tamamen bittiği bir şehir istiyoruz. Hummalı bir çalışma yapılıyor gibi görünse de henüz tamamlanan ve sonuçlanan bir şey yok. Yollar başlı başına büyük bir sorun teşkil ediyor. Misal; Şehrin uzun ve büyük caddesi olan İpekyolu'nun görüntüsü, Allah korusun her an kazaya sebebiyet verecek bir görüntüdür. Kimselerin umurunda değilmiş gibi görünüyor. 

Yüksekova'da hâlâ internet altyapısı ve şebeke sorunu yaşanmaktadır. İlgili kurumların bu konuda gerekli çalışmaları başlatması gerekiyor. 

Yaklaşık bir aydan fazla bir süredir mahallelerimizde su sorunu yaşanmaktadır. Su kaynaklarının bolca olduğu bir memlekette su sorununun yaşanması daha büyük bir trajedidir. Neden hâlâ bu sorun çözülmüyor? Yirmibirinci yüzyılın ilk çeyreğine geldiğimiz bu süreçte biz bunları hak etmiyoruz, bu memleket hak etmiyor. Bu memleket hepimizin. Bizler burada yaşıyoruz, hayata burada tutunuyoruz. 

Allah aşkına yazık değil mi. Her yıl aynı senaryoları görmek zorundamıyız. Hakikaten sormak istiyorum: Bu şehirde yaşayan memur, zengin, fakir, esnaf, işçi, çiftçi, hepimiz içinde bulunduğumuz bu durumdan memnun muyuz? Bu durumdan memnun olan tek bir insan var mıdır?

15 güne kadar okullar açılacak. Gözbebeğimiz, biricik evlatlarımız, geleceğimiz olan öğrencilerimiz okullarına gidecekler. Yolların bu halde olması hem onlar için hem biz veliler için büyük sıkıntı teşkil edecektir. Bu sorun acilen üzerinde durulması ve halledilmesi gereken ciddi bir sorundur. Ancak bizleri gören ve işiten yok gibi...

Bakın Türkiye'nin hiçbir bölgesinde, hiçbir şehrinde böyle bir uygulama ve ciddiyetsizlik yok. Çünkü oralarda yaşayan bireyler bu tür çifte standartlara ve ciddiyetsizliğe izin vermezler. Evet, bizlerde de eksik çok maalesef. 

Bir yurttaş olarak; üst ve alt yapısıyla güzel bir görüntüye sahip olan bir şehir istemek benim ve burada yaşayan herkesin en doğal hakkıdır. Bizi bundan mahrum etmeyin.

Yüksekova il olacak konuma getirilmek isteniyor. Ancak ciddiyetsizlik, ertelenmişlik ve verimsiz çalışma sistemiyle yapılması çok zor görünüyor. Gerçekçi olmamız gerekiyor. Bizler çok çok gerilerden geliyoruz, her anlamda, her alanda eksiklerimiz çok. Bir an önce çözüme odaklanmak ve bu sorunların üstesinden gelmemiz gerekiyor. 

Birkaç kelam da Cumhuriyet Mahallemiz için etmek istiyorum. Cumhuriyet mahallesinde hiçbir yol çalışması yok. Neden? Üç yıl önce yapılan Kuruköy Caddesinin kaldırımları hâlâ yapılmadı. Neden? Çevre yolu ilerisinde Kuruköy'e giden yol çalışmasına başlanılmadı. Neden? Aynı şekilde ara sokaklar için de hiçbir çalışma yok.

Vatandaşlar olarak bu soruların cevabını ve sorunlarımızın çözülmesini bekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2022, 12:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER