Yangında Evleri Küle Dönen Akdoğan Ailesi Yardım Eli Bekliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde evleri küle dönen Akdoğan ailesi hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde evleri küle dönen Akdoğan ailesi hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Yüksekova’da çobanlık yapan 6 çocuk babası Kamil Akdoğan’a ait ev sobadan kaynaklı çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Yüksekova’ya 7 kilometre uzaklıkta, Kısıtlı köyüne bağlı Aşağıgüveç (Xurekan) mezrasında yaşayan 8 kişilik Akdoğan ailesine ait evde geçtiğimiz günlerde sobadan çıkan kıvılcım sonucu evde yangın çıkmasıyla ev kullanılamaz hale gelirken evde kalan 4 çocuk zehirlenmişti.

Çıkan yangında evsiz kalan Akdoğan ailesi, akrabalarının evlerine yerleşmek zorunda kalırken aile yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinde bulundu.

Evin kullanılamaz hale geldiğini belirten Kamil Akdoğan, “Yangın ayın 12’sinde oldu. Ben yangın olduğu sırada karşıdaki köyde çobanlık yapıyordum. O sırada bana haber verildi evin yanıyor diye, apar topar hemen köye geldim gördüğüm manzara karşısında şok oldum evim cayır cayır yanıyordu. Bir çocuğum 16 yaşında zihinsel ve bedensel engelli toplam 4 çocuğum içerde kalmıştı. Ekipler ve köy halkı yardımıyla dışarı çıkarttılar. Çocuklarım hastaneye kaldırıldı. Hepsinin tedavileri yapıldı. Şükürler olsun durumları iyi ama evim kül oldu hiçbir şeyimiz kalmadı. Ben ve çocuklarım akrabalarımıza yerleştik ve hepimiz mecburen ayrı yerlerde kalıyoruz. Çok büyük bir mağduriyet yaşıyoruz evimiz ve eşyalarımız kül oldu. Giyecek bir elbisemiz bile kalmadı. Yetkililerden ve hayırseverlerden bu mağduriyetimizi görmelerini istiyorum. Bize yardım etsinler bu bizim için büyük bir felaketti” Şeklinde konuştu.


İletişim: 0507 407 74 85 - KAMİL AKDOĞAN

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2023, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER