YÜKMEUSDER’den Basın Açıklaması

Hakkari’nin Yüksekova Meslek Eğitimcileri Ve Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner, Tüm usta Öğreticiler hakkında ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

YÜKMEUSDER’den Basın Açıklaması

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Meslek Eğitimcileri Ve Usta Öğreticiler Derneği  Başkanı Rıfat Tüner, Tüm usta Öğreticiler hakkında ile ilgili basın açıklaması yayınladı.

Başkan Rıfat Tüner, ‘’ Türkiye'nin her ili, ilçesi hatta köyünde görev yapan kadrosuz usta öğreticiler bireylerin mesleki gelişimi, el becerileri kazanmaları özellikle kadınların toplumsal yaşama katarak üretim süreçlerinde yer alması açısından önemli bir görev üstlenmektedirler.

Toplumsal gelişme için önemli bir unsur olan Halk Eğitim Merkezleri'nde yaklaşık 50 bin ücretli usta öğretici bulunmaktadır. 50 bin usta öğretici demek yılda ortalama 800 bine yakın kursiyer demektir. Özellikle kadınlar için meslek öğrenme iş sahibi olma açısından büyük önem arz etmektedir.  Bundan önce Türkiye geneli dâhil Yüksekova ilçesinde halk eğitim merkezine bağlı açılan El sanatlar kuaförlük ve gibi benzer kurslarda kurs gören çoğu kadın kursiyerler olmak üzere ya iş yeri açmışlar ya da kendi evinin bir köşesine kurduğu bir dikiş makinesi ile iş sahibi olup kendi evine bir ekmek kazanıyorsa, ya da başka alanlarda açılan bu kurslar sayesinde meslek sahibi oluyorsa demek ki gerçekten usta öğrencilerimiz bu görevin hakkını veriyorlardır.’’ Dedi.

Tüner, ‘’Bu kurslara da görev yapan usta öğreticilerin çoğu 20 yıldan daha fazla hizmet veren var. Ancak halen emekli olmamışlarsa da, Emeklerinin karşılığını da ne yazık ki almış değiller. Bu yüzden biz Yüksekova usta öğreticiler derneği başkanlığı olarak diyoruz ki, Ücretli Usta Öğretici statüsünde bulunan öğreticiler Halk Eğitim Merkezleri'nde görev yapan öğretmenler ile aynı işi yapmaktadır. Öğretmenler ile ücretli usta öğretici arasında görev tanımı ve yapılan iş açısından hiçbir fark olmamasına rağmen, özlük hakları ve ders ücretleri açısından önemli farklar mevcuttur.’’Dedi.

Başkan Tüner, ‘’Ayni görevde çalışan Kadrolu Usta Öğreticiler 657 sayılı kanunun tanıdığı tüm haklardan yararlanırken, kadrosuz olarak çalışan Usta Öğreticilerin hiçbir hakka sahip olmaması, eşitsizliğe neden olmakta ve çalışma barışını bozmaktadır.

Kadrolu Usta Öğreticiler ile Ücretli Usta Öğreticilerin özlük haklarının eşitlenmesi için, kadro tahsislerinin gerçekleştirilmesi, eşit çalışma koşullarının oluşturulması, çalışma barışının sağlanması ve mağduriyetlerin giderilmesi adına bizler sesimizi yetkililere duyurmak istiyoruz.  Özellikle sayın cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sesimizi duyup bu yaraya merhem olmasını dileriz. Tüm usta öğretici arkadaşlarımıza da görevlerinden başarılar diliyoruz.’’ Şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 00:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sibel Dumlu
Sibel Dumlu - 4 yıl Önce

Bizde kadro istiyoruz

Emine gÜVEN
Emine gÜVEN - 4 yıl Önce

KARABÜK bizde kadro istiyoruz bizleride artık birşeyler yapsınlar yıllardır calışıyoruz emekli olalım diye cabalıyoruz kadro olmadıgı iicinsigortamız ı doldurmak icin cabalıyoruz 6 ay calışıyoruz 6 ay maalesef calışmıyoruz artık bi sonuca varılsın

Yüksekova usta öğreticiler derneği
Yüksekova usta öğreticiler derneği - 4 yıl Önce

Arkadaşlar bir ve birlik olmadan hiçbirsey kazanılmaz birlik olmaktan başka yolumuz yok

SIRADAKİ HABER