Yüksekova Cengiz Topel Caddesinde Yol Çalışması Başladı

Yüksekova İlçesinin Cengiz Topel Caddesinde Yol Çalışmalarına başlandı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İlçesinin Cengiz Topel Caddesinde Yol Çalışmalarına başlandı.

İlçe'nin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi, bazı nedenlerden dolayı 40 güne yakın yol çalışması durdurulmuştu.

Esnafın tepki çekmesi üzerine, STK'ların girişimleri sonucu Ceniz Topel Caddesinde yol çalışmalarına tekrardan başlandı.


Yolun alt yapı çalışmaları bittiğinde dile getiren firma, kısa sürede asfalt çalışmalarına geçileceklerini ifade ettiler.

''STK'LAR: BU İŞ BİTENE KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ''

Yol Çalışmalarını hergün yerinde takip ve incelemelerde bulunan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ve Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat çoğaç ise, yolların bitimine kadar gereken her konuda yanlarında olacağını ve esnafın mağduriyeti bitene kadar bu işin takipçi olacağız. İnşallah kısa sürede tüm yollarımız güzel bir görünüm sağlar. Şimdiden emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz''Şeklinde konuştular.


''ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDECEK''

Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor diyen, VEDAŞ Yüksekova yatırım mühedisi Sedat Gül,''Hafta sonu olmasına rağmen, ekiplerimiz asfatlama çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürümesi için, çalışmalar yürütülüyor. yol boyu gerekli  tesisat düzellenmelerinin hepsini yaptık.Hayırlısıyla bitirdik bu hafta.Artık yol çalışmlarına tüm hızıyla başlanabilirler. Allah'ın izniyle diğer ekiplerimiz, karayolları,belediye olsun çalışmalarına başlandıkları itibaren, bizde eksik olan herşeye müdahale edip yollarını açacağız ve onlarda sağlıklı bir şekilde çalışmalarına devam edecekler''dedi.

''YÜKSEKOVA'NIN TÜM SORUNLARININ BİTMESİ İÇİN TEK ÇARE İL OLMAKTIR''
 

Esnaf olan Memet Durna ise,''Yaklaşık 5,6 yıldır çok zor durumdaydık. Her yer kazılmıştı. Şehir zor bir durumdaydı. Bu süre zarfında uzun zamandır bekledik yapılması için. Geçen sene başlandı, bu senede devamıda geldi. Şuan ara sokaklar yapıldı, çarşı merkezi 40 güne yakındır ara verilmişti. İşin açıkçası bu senede kar,yağmur yağar da içindemi kalacağız, bu yol bu şekilde mi kalacak tedirgin olurken, şükür arkadaşlar tekrar başlattılar. Şuanda yol çalışmaları devam ediyor, inşallah kısa sürede de biter diyen Durna şöyle devam etti.

Durna,''Bunu akabinde inşallah Yüksekova'nın yeşillendirmesiyle güzel yollara kavuşuruz. Bununla beraber Yüksekova'nın bir il meselesi vardı. Yüksekova'da 7'den ve 70'e herkes il için verilen sözün yerine getirilmesini istiyor sayın Cumhurbaşkanımızdan. Yüksekova'nın tüm sorunlarının bitmesi için tek çare il olmaktır. Artık bunu bekliyoruz''Şeklinde konuştu


 

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2020, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER