Yüksekova'da Bu Yol Sürücüleri Canından Bezdirdi: Çok Sayıda Araç Hasar Gördü

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Yazılı (Kampa Şükeyan) köyünden, Kamışlı (Sineva) köyüne kadar yapılan asfalt bozulunca çok sayıda araç yolda kaldı. Araçları tekerlekleri çamura saplamış gibi görüntü verirken, bazı araçların camları kırıldı. Yaya yürümek isteyen vatandaşların ayakkabıları zift içinde kaldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Yazılı (Kampa Şükeyan) köyünden, Kamışlı (Sineva) köyüne kadar yapılan asfalt bozulunca çok sayıda araç yolda kaldı. Araçları tekerlekleri çamura saplamış gibi görüntü verirken, bazı araçların camları kırıldı. Yaya yürümek isteyen vatandaşların ayakkabıları zift içinde kalmasıyla canından bezdirdi.

Yüksekova’da Yazılı köyün güzergahında Kamışlı köyüne kadar giden asfalt yağmurdan sonra bozulması tehlike yol haline gelirken, yolu kullanan sürücüler isyan etti.

Bir firma tarafından yol yaklaşık 2 ay önce mıcır dökülürken, ardından silindirle sıkıştırılan mıcırlar yağışların ardından asfalt tabakasından ayrılması vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

İşlek olan güzergahta sürücülerinde aşırı hız yapması nedeniyle asfalttan fırlayan taşlar bazı araçlarda maddi hasara neden olurken, araçların tekerleklerine çamur gibi yapışan zift ise sürücüleri yarı yolda bıraktı.

Bazı vatandaşlar ise yolda yürütmek isterken ayakkabılarına yapışan zift nedeniyle zorlanırken, saatlerce yapışan zifti temizlemek için uğraştılar.

Araçların tekerleklerine yapışan zift nedeniyle çok sayıda araçta maddi hasara sebep olurken, sürücüler canımızdan olmadan birileri bu yola el atsın biran önce.

''TEHLİKELİ YOL HALİNE GELDİ''

Yolun tehlikeli hale geldiğini belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “İlk olarak bu tehlike çevre yolunda meydana gelmişti. Kaç gündür yağışlardan sonra  eski asfaltı üzerine dökülen asfalt ve mıcırlar kalkarak yol adeta tehlikeli hale gelirken, çok sayıda aracın camına, tekerliğine zarar verdi. Bu kalkan artıklar araçların tekerleklerine yapışarak ta ilçeye kadar gelerek çevreyi kirletiyor. Bizi bu durum çok üzmüştür çünkü bölge insanını bu kadar değersiz görmesi kabul edilemez. Bizde heryer gibi daha güzel, daha konforlu yol istiyoruz. Devlet buraya para akmış vatandaşın daha iyi ulaşım sağlanmak için. Bizde burada diyoruz kim ilgileniyorsa tekrardan gözden geçirsin bu yolu onarsın aksi taktirde bu sefer mala değil cana gelir bu zarar. Onun için biran önce bu yola el atıp düzeltilmeli” dedi.

''SÜRÜCÜLERİN ZORLU GÜZERGAHI''

Bu yol artık bizim için korkutuyor diyen sürücüler, “Haftalardır bu yol tehlike saçmaktadır. Yağmurlardan sonra yol bozuldu ve sökülen mıcırlar ve ardında asfaltın sökülmesi araçlarımıza zarar vermeye başladı. Bu yolu yapan vicdanı nasıl rahat olabilir. Bunca yolu kullanan bu insanın ne günahı var. Bugün malımıza gelen zarar yarın canımıza da gelebilir. Onun için yetkililer biran önce el atmalı ve yolu güzel bir şekilde onarmalı” İfadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2023, 03:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER