Yüksekova'da Değişim ve Dönüşüm Kapsamında Yıkılan Köprü, Esnafı Mağdur Etti

Yüksekova'da Değişim ve Dönüşüm Kapsamında Yıkılan Köprü, Esnafı Mağdur Etti

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde "Değişim ve Dönüşüm" kapsamında, Nedim Zeydan Caddesinin, Anadolu sokağında bulunan köprü yıkılınca, aynı sokakta bulunan esnaf zor duruma düştü.

İlçenin Cengiz Topel caddesinin içinden geçen dere, şehirleşmeye dönük değişim ve dönüşüm kapsamında DSİ’nin ıslah çalışmalarının yapılmasıyla beraber şehre güzel bir görünüm kattı.

Dere ıslah çalışmalarıyla beraber, Merkez İhsaniye Camisi'nin yanında bulunan alanın tümünün millet bahçesine dönüştürmesiyle alanda bulunan Hükümet Konağı başta olmak üzere, İlçe Tarım Müdürlüğü Binası, farklı kurumlara ait binalar ve dere üzerinde kurulan Eski İran Pasajı yıkıldı.

Bunların yıkılmasıyla Anadolu sokağından Merkez İhsaniye Camisi'ne gelen eski köprü de yıkılınca, sokakta bulunan esnaflar zor duruma düştü.


Çıkmaz sokak haline gelen Anadolu sokağının esnafları, köprü yıkıldığı günden beridir işlerinde yüzde 70’e varan bir düşüş yaşadıklarını belirttiler.

"YETKİLİLERDEN YENİ KÖPRÜ İSTİYORUZ"

Anadolu Sokağının Esnafları, çıkmaz sokak haline gelen sokakları için yetkililerden bir an önce yeni köprünün yapılması istediler.

Sokakta bulunan Esnaf Sıddık Kıratlı, "20 yıldan beri esnafım. Altı aydır bu köprümüz yıkılmış bir hâlde. Tüm yetkililere, tüm mercilere başvurduk ama hiçbir sonuç alamadık. Köprümüzü tekrar yapmak suretiyle yıktılar ama hâlâ yapılmadı. Bizler de buradaki esnaflar olarak çok mağdur bir durumdayız. Bazı esnaflarımız yıkılan köprüden dolayı bazı günler siftah bile açamadan dükkanlarını kapatıyorlar. Bize en yakın olan camidir. Camiye bile gidemiyoruz. Şimdi ne insanlar geçebiliyor ne de araçlar. Derenin diğer tarafında da müşterilerimiz var ama köprü olmadığı için gelemiyorlar. Ya da onların bu tarafa gelmesi için çarşıyı dolanmak zorunda kalıyorlar. Bu durum da bizim işlerimize mani oluyor. Yetkililere çağrımız, bir an önce bize köprü yapsınlar, ya da yaya köprü yapsınlar ki sokağımız tekrar eski canlılığını kazansın ve esnaflarımız çalışabilsin." dedi.

Esnaf olan Naif Nalben, "Ben, 27 yıldır bu sokaktayım. 55 yıldır da burada köprü vardı. Bu sene bu köprünün yıkılmasıyla birlikte zor günler yaşıyoruz. Bu köprünün yıkılmasıyla sokağımız çıkmaz sokak haline gelmiş durumda. Yetkililerden tek isteğimiz, bize yeni bir köprünün yapılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Esnaf Mahsum Kaya, "Bizler buradaki esnaflar olarak çok mağduruz. Çünkü sokağımızın çıkmaz sokağa dönüşmüş olması sebebiyle gelen gidenimiz olmuyor, akşama kadar çalışamıyoruz. 7-8 aydır yıkılan köprü ile işlerimiz baya baya düştü ve çok kötü durumdayız. Tek isteğimiz yetkililerden, bir an önce bize yeni köprünün yapılmasıdır." şeklinde konuştu.

Esnaf İdris Kurt ise, "Bende bu sokakta esnaflık yapıyorum. Bu köprünün yıkılmasıyla ne araçlar ne de insanlar gelemiyor sokağımıza. 7-8 aydır bu köprünün yıkılmasıyla, işlerimiz baya düştü. Kiralarımızı bile zor ödüyoruz. Bu sokağın çıkmaz sokak haline gelmesi bizleri yüzde yüz etkiledi. Bize verilen bir söz var; köprümüzü yapsınlar ve bu mağduriyetimizi gidersinler. Böyle giderse biz bu sokakta bulunan esnaflar kepenk kapatmak zorunda kalacağız. Tek isteğimiz, yetkililerden yeni köprünün yapılmasıdır. İnşallah sessiz kalmazlar ve biz bu sokakta bulunan esnaflar da rahata kavuşuruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2021, 22:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sin
Sin - 3 yıl Önce

Biz de buranın esnafiyiz değişim dönüşüm prog halk için esnaf için kolaylık güzellik getirecek sanıyorduk ama hem satislarimz tamamen durdu çünkü esnafın çoğu camiden dönüşte uğruyordu şimdi yol yok birileri tapulu mala el konulacağını söylüyor satın alıp yillardr vergisini odedigmz zar zor gecindigimiz ufacık dukkanlrmz daha da kucultulecekms inanmıyorum bu habere tapulu mala dokunulamaz ve bi an önce köprü yapılıp hizmetin yerini bulması saglanmaldir ve köprü yapiliyorken dizayn sahibi üstünde fotoğraf çekilebilecek yani Yüksekova ya gelen olursa buradan bahsedebiliriz denecek bi köprüsü olsun bu şehrin bi gezilecek yeri olsun müzesi ne bileyim tarihi bi degerimizin maketi minyaturu olsun artik

Sabri dayan
Sabri dayan - 3 yıl Önce

Rabbim yardımcınız olsun işAllah

Mm cc
Mm cc - 3 yıl Önce

Adam haklı köprü yıkılırken sebekede gitmiş tir

Weco elevator
Weco elevator - 3 yıl Önce

Bitince de öylemi diyecekler acaba yeterli Yüksekova ya birşeyler yapılsın yazın insanlar kaldırımdan geçmiyordu ara sokaklara araba park edemiyordun cahcılardan dolayı her kim y.ova için bir şeyler yapıyorsa ALLAH razı olsun

SIRADAKİ HABER