Yüksekova'da iş yerlerinin camları 'Eleman aranıyor' ilanları ile dolu

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde son dönemde çok sayıda iş yerinin camına asılan 'Eleman aranıyor' ilanlarına rağmen iş yeri sahipleri personel bulamıyor.

İlçede son dönemlerin en büyük eleman sıkıntısı yaşanırken, iş arayan bazı vatandaşlar ise maaşların az olduğunu ve sigorta olmadığını öne sürdü.

Cengiz Topel ile İpekyolu caddeleri üzerinde birçok iş yerinin camına asılan 'Eleman aranıyor' ilanları dikkat çekti.

İş yeri sahipleri çalışacak eleman bulamazken, bazı vatandaşlar ise çalışma şartlarının iyi olmadığını iddia etti.

Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen,''bugün çarşı merkezinde gezdiklerinde tüm esnafın dükkanlarının camlarında eleman ilanları olduğunu belirterek, "Bu işsizlik sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalar yapmalıyız. İşverenlerimizin de işlerini kolaylaştıralım. Alınacak personellerin de haklarını iyileştirmek için burada iki tarafa seslenerek eşit bir şekilde hakları iyileştirelim. Artık bu camlarda çoğalan iş ilanlarının yerine çalışanların çoğaldığını görmek bizi memnun edecek" dedi.

Simitçi Dünyası İş yerin sahibi Mütalip Gelincik,''Yüksekova'da çok sayıda işletmenin camlarında eleman ilanları bulunduğunu belirterek, "Aslında bu Yüksekova için ciddi bir sorun. Bir tarafta dolaştığımızda herkes işsizlikten yakınıyor. Bunların sebebi ne olabilir? İş beğenmemek ya da verilen ücretlerin düşük olmasıdır. Piyasada bir durgunluk var. Buna rağmen çalışmamak kötü bir durum. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılayamaz. Artık insanların iş ilanlarına dönüp bakması lazım. Geleceğimizin gençleri çalışmasa, kazanamayacak ve kazanmadığı zamanda hayatını düzene sokamayacaktır. Biz de eleman ve personel alımı için camlarımıza iş ilanlarını asmışız, inşallah işe ihtiyacı olan gelir çalışır. Bizim STK'lar da bu soruna el atabilir, çünkü artık tüm iş yerlerinde eleman sıkıntısı yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

Burçak Odun Fabrikası'nın sahibi Esnaf Nesir Akça,''Yüksekova genelinde çalışacak personel bulamadıklarını söyleyerek, "İş yok diyorlar ama iş var eleman yok ya da iş beğenmemezlik var. İşe gerçekten ihtiyacı olan varsa gelip bizle çalışsın. Personel bulamıyoruz, büyük sıkıntılar içerisindeyiz. Ama her nedense personel bulunmuyor. Artık bu iş ilanlarına karşı işe girecek elemanın olması bizleri sevindirecek" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2021, 00:59
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muğdat donmez
Muğdat donmez - 2 yıl Önce

Ben Yüksekova'da çok işçilik yaptım emeğin sömürülduğu işçiye değer verilmediği işçinin hakkına hukukuna saygı gösterilmediği aylık bir yada iki günlük tatil verildiği ücretin insani yaşam koşullarının çok altında olduğu sigortanın olmadığı güzelim Yüksekova'da işverenler işçi bulamiyormuş heleki bu dönemde... güleyim ben buna..Yüksekova'da köleciliğe son verin işverenler için işçi aramayın işçilerin hakkını arayın herkes adil olsun.saygilar...

416245 Ak
416245 Ak - 2 yıl Önce

Haber yapan arkadaş ta hiç bu adama sormuyor ne kadar maaş veriyorsunuz de neden gelip çalışıyorlar diye günlük 30 lira yömiye veriyorsun 12 saat calistiriyorsunuz sigorta yok bi şey ondan sonra gelip burda konuşuyor

Hikmet
Hikmet - 2 yıl Önce

İş ilanı vermiş olduğunuz asgari ücretinin altında maaş veriyorsunuz. Kim çalişr o üçrete

Azad Akkoç
Azad Akkoç - 2 yıl Önce

Esnafın sesini duymak değil önemli olan. Önemli olan düşük ücrete elemanı 12 saat boyunca çalıştırmak desek daha doğru olur. Asgari ücret 2.825 tl +sigorta iken Yüksekovada çalışan eleman asgari ücretin yarısını bile alamıyor. Aldığı maaşta (700-1200) arası evine erzak bile alamıyor. Bence Çareyi esnaflar yapmalı insafa gelmeli biraz. Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlığının denetiminde olması şart.

DEVRM
DEVRM - 2 yıl Önce

Kendilerine eleman değilde köle arıyorlar resmen 14 saat çalış sigorta yok üstüne asgarinin yarısı mileti enayimi zannetiniz

Gerçekçi
Gerçekçi - 2 yıl Önce

Verdiğiniz en fazka 1000tl ayrıca sigortasız ve köle gibi çalıştırıyorsunuz. Yazıktır günahtır

Cemal
Cemal - 2 yıl Önce

Günlük 20 30tl verirseniz tabiki kimse çalışamaz adam akıllı maaş verseydiniz sigortaları yapsaydınız her kes çalışırdı şahsen ben şuan da batıda çalışıyorum aile üzlemiyle ama sizin paranız gitmesin diye işçilerin alın teri hakkını yiyorsunuz şimdi eleman arayın yok gençler iş beğenmiyor 20 30 TL ye kimse çalişmaz

Bêla
Bêla - 2 yıl Önce

Sigortasız ve günlük 30₺ 40₺ gibi komik rakamlarla kimse emeğini heba etmek istemediği için eleman bulunamıyor. Eleman değil köle arıyorlar.


SIRADAKİ HABER