Yüksekova'da Kar Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırarak 15 santimi bulması ardında, Hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararla öğlenden sonra ilçede okullar tatil edildi.

Yüksekova'da Kar Nedeniyle Okullar Tatil Edildi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde dün akşam başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini artırarak 15 santimi bulması ardında, Hıfzıssıhha kurulunun aldığı kararla öğlenden sonra ilçede okullar tatil edildi.

Hıfzıssıhha kurulunun aldığı karar şöyle, "Yoğun kar yağışı, olumsuz hava ve yol koşulları nedeniyle 17.12.2021 Cuma günü öğleden sonra Yüksekova ilçemizde eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir’’denildi.

Günlerdir meteoroloji tarafından yağış ile ilgili uyarılar yapılmasıyla akşam saatlerinde kar yağışı etkisini göstermeye başlamasıyla adeta ilçede hayatı durma noktasına getirdi.

İpekyolu ve Cengiz Topel caddeleri üzerinde seyir halinde olan sürücüler ilerlemekte zorlanırken, Yüksekova Belediyesi, Karayolları, İl Özel İdaresi ekipleri de caddelerde biriken karları temizleme çalışmalarına devam ediyor. Öte yandan ilçede kar yağışı da devam ediyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER