Yüksekova'da Mezarlıkta Yer Kalmayınca Mezarlar Yola Taştı: Muhtar Genç Acilen Duvar Örülmeli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, ilçenin en büyük mezarlığında yer kalmadığını ve cenazelerin yola taşındığını belirterek duvar örülmesini istedi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Esenyurt Mahallesi Muhtarı Selim Genç, ilçenin en büyük mezarlığında yer kalmadığını ve cenazelerin yola taşındığını belirterek duvar örülmesini istedi.

Yüksekova ilçesinin ikinci büyük olan Esenyurt Mahallesinde yer alan mezarlık dolup yola taştı.

Hemen hemen ilçenin tüm cenazelerin defnedildiği mezarlıkta yer kalmayınca yola kadar indiği görüldü.

Mezarlarını ziyarete gelen vatandaş acilen duvar örülmesini istediler.

Konuyla ilgili konuşan mahalle muhtarı Selim Genç, ilçenin en büyük mezarlığında artık yer kalmadığını söyledi.

''KABRİSTANDA YER KALMADI, MEZARLAR YOLA TAŞTI''

Cenazelerin yola taşındığını ve bunun üzerine acilen yetkili ve hayırseverlerden duvar talebinde bulunan muhtar Genç, “Burası Yüksekova’nın büyük mezarlığıdır. Maalesef içinde yer kalmamış. Mezarlık dolup yola kadar taşmış. Defalarca söyledik, uyardık ama şuna gördüğünüz gibi mezarlar yola kadar taşmış durumda. Hiç bir yerde böylesi mezarlıklar yoktur. 7/24 belediye personelleri, belediye yetkilileri buradan gelip geçiyor. Bunları hiçmi görmüyorlar. Burada 2 tane çeşmemiz var ama maalesef onlarda akmıyor. Vatandaşlarda su kovalarını alıp karşıdaki evlerde su alıyorlar. Burayla ilgilenen hiç kimse olmuyor. Ben burada zenginlerimize, hayır severlerimize çağrıda bulunuyorum. Gelip beraber buraya duvar örelim. Ya gidin Van’a kadar böyle bir mezarlık bulamazsınız. Artık burası toz, toprak içinde. Mezarlık içine hayvanlar giriyor. Artık gerçekten acilen duvar bırakmalıyız. Yoksa ölmüşlerimize en büyük saygısızlık olmuş oluruz. Lütfen gelip beraber duvar örelim yoksa artık bu yolda kazada meydana gelebilir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER