Yüksekova'da ‘Normalleşme’ Heyecanı Temizlikle Başladı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde Koronavirüs’in azalmasıyla, ‘normalleşmeheyecanıyla esnaflar temizliğe başladı.

Sağlık Bakanlığı tarafından il bazında açıklanan haftalık tabloya göre, vaka sayıları düşen Hakkari ve ilçelerinde, 'normalleşme' sevinci arttı.

Yüksekova ilçesinde bazı lokanta ve kafe işletmecileri, temizlik yapıp, masa ve sandalyeleri sosyal mesafe düzenine göre ayarlamaya başladı.


Türkiye genelinde yaklaşık 3 aydır uygulanan sokak kısıtlamaları ve diğer tedbirler, Yüksekova ilçesinde büyük çapta koronavirüs’i bitirdi.


Sayısal oranlardaki düşüşle beraber vaka yoğunluk haritası kırmızıdan yeşile dönerken şehir, vaka sayısı bakımından da en düşük rakama ulaştı.

Alınan tedbirler sonucunda vaka sayısında azalma görülen kentlerde kademeli normalleşme sürecinin başlayacağının ifade edilmesi büyük bir sevinç ve heyecan yaratırken,
ilçede bulunan lokanta, kafe işletmecileri de temizliğe başlayıp, hazırlıklarını yoğunlaştırdılar.

Lokanta işletme sahibi Fatih Dursun, "Aslında bu normalleşme süreci bizleri çok memnun etti. Çünkü 3 aydır kapalıyız. Hakkari’nin en düşük vaka sayısına sahip olması ve hatta Koronavirüs’i bitirmesiyle beraber inşallah normalleşme süreciyle de eski çalışmamıza döneriz. Bizde normalleşmenin heyacanını şimdi de yaşayarak lokantamızı baştan sona kadar yıkayıp, temizledik. İnşallah en kısa sürede bu hastalık tüm ülke genelinde defolup gider" dedi.

İlçede bulunan Sur ciğercisi adlı iş yerinde çalışan Mustafa Karaman, "İnşallah kısa sürede iş yerlerimizi açacağız. Bu 3 ayda çok zorlu bir süreç geçirdik. Cumhurbaşkanımızın vereceği normalleşme kararıyla inşallah kısa sürede eski dönemler gibi tekrar çalışmalarımıza başlayacağız. Bizler de koronavirüsin bölgede bitmesi heyecanıyla lokantamızda tümden temizliğe başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kararı içinde kendilerine çok teşekkür ederiz. Tek temennimiz bu hastalığın tümden bitmesidir." ifadelerini kullandı.

Lokantada çalışan Nazmi Karaman ise, "Bu kapanan 3 ayla beraber herkes perişan duruma gelmişti. Cumhurbaşkanımızın vereceği normalleşme kararıyla inşallah Hakkari genelinde işyerlerimizi açacağız. Bizde bu heyecanla temizliğimize başladık. Artık açacağız inşallah. Bizler de çalışmaya başlayıp bu kötü günleri geride bırakmak istiyoruz. Tek isteğimiz odur ki, bu hastalığın bir an önce bitmesi ve güzel günlere kavuşmaktır." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021, 09:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER