Yüksekova'da Osman Zeydan İçin Mevlit Okutuldu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Pinyanişi Aşiret lideri Osman Zeydan için mevlit okutuldu.

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Pinyanişi Aşiret lideri Osman Zeydan için mevlit okutuldu.

Pinyanişi Aşiret lideri merhum Osman Zeydan'ın vefatının birinci yıldönümünü nedeniyle Yüksekova'nın Büyükçiftlik beldesinde verilen mevlide katılımın yoğun olması nedeniyle 2 ayrı camii ve divanhanede mevlitler okutuldu.

Yemekli mevlide Yüksekova kaymakamı Ömer Çimşit, Yüksekova İlçe Müftüsü Erol Kılıç, bölgenin kanat önderleri, iş adamları ile Zeydan ailesinin akraba ve dostları katıldı.

Okunan duaların ardında mevlit yemeği verildi.

Mevlitte konuşan Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, ‘’Osman ağamız sadece Yüksekovamızın değil, bölgemizin sevilen en önemli kanaat önderlerinden birisi. Allah rahmet eylesin kendisine. Bende Osman ağanın cenazesinde vardım. Cenazesinde muazzam bir kalabalık vardı. Mesleğimde gördüğüm en büyük ciddi kalabalıktı bizde rahmeti rahmana yolcu ettik. Allah herkese böyle sevilmeyi nasip eylesin. Vefatının birinci yıl dönümünde onun sevenleri ruhuna kuran kerimlerle, Fatihalarla, dualarla hayırla yâd ediyoruz. Bizde kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz, geride kalanlara, aileye sabırlar niyaz ediyoruz. Rabbim cennetine kavuşsun’’ dedi.

Pinyanişi Aşiret Lideri Ali İhsan Zeydan,‘’Pinyanişi geçmişi, ezeliyeti çok önemlidir bu memleket için. Biz bu memleketin bin yıl üzerinde sahipleriz. Tabi ki bir takım sebeplerden dolayı Doğubayazıt, Diyadin, Malatya’ya, Bitlis’e, Kayseri’ye, Van ve bununla beraber İran’a, Irak’a, Libya’da, Mısır’da yani biz 6 milyonu geçiyor Pinyanişi ailesi olarak. Pinyanişi birbirine lütuf etmesinler, birbirine mecbur olsunlar. Birbirini sevsinler. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasınlar. Kalbinize şunu yerleşin, bu dünyada mal, mülk, ağalık, beylik ve paşalar geride kalacak. Her insan diyor bu toprak benim malım var, şu toprak benim aslında diyorlar aslında kimsenin toprağı yok hepsi Allah’ındır. İnşallah cenabı Allah hepimizi muvaffak eyler. Allah herkesten razı olsun bugün tüm Pinyanişi ailesinin tüm aksakalları başta olmak üzere herkes buradaydı. Allah herkese barış ve huzur içinde nasip etsin’’ İfadelerini kullandı.

İş insanı Teoman Zeydan ise, ‘’Kıymetli büyüğümüz sayın Osman Zeydan amcamız vefatının devrisinin birinci yılı. Maalesef çok üzgünüz ama takdiri ilahi diyoruz. Mevlit hepimizin adet ve geleneği olmuştur. Dostların bir araya gelmesi tekrar anmak. Osman amcamızın değerli büyümüzün tekrar onun yolunda ve onun izinde gitmeyi sürdüreceğiz. Bizde hepimiz buradayız, akrabalarımızda burada. Allah’tan herkesten razı olsun. Gelemeyen var, telefon edenler var mesaj atan var bunlara da ayrıca da teşekkür ediyoruz. Maalesef büyük kayıp. Bu sadece Pinyanişi ve Zeydan ailesi için değil bütün bölge için büyük bir kayıp. Takdiri ilahidir elden birşey gelmez. Gelen bütün dostlarımıza, hemşerilerimize arkadaşlarımıza, akrabalarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz. Gelen herkesten Allah razı olsun’’ Şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2023, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER