Yüksekova'da toplanan oyuncaklar depremzede çocuklara gönderildi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Milli eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı. Toplanan oyuncaklar deprem bölgesine gönderildi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Milli eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerde etkilenen çocuklar için oyuncak kampanyası başlattı. Toplanan oyuncaklar deprem bölgesine gönderildi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki deprem 11 ilde yıkıma ve on binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yaşanan depremlerden sonra Yüksekova deprem bölgesi için tek yürek oldu.

Yapılan insanı ve nakdi yardımların yanında depremden en çok etkilenen çocuklar için de Yüksekova Milli eğitim müdürlüğü oyuncak kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar İlçe Gençlik müdürlüğü koordinasyonunda bölgede ki depremzede çocuklara gönderildi.

Tüm ilçe halkı olarak seferber olduklarını belirten Yüksekova İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan,” Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah Rahmet eylesin, kalanlara Allah Sabır versin. Yüksekova ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak, ilçemizde ki tüm okullarda depremzede çocuklara yönelik oyuncak kampanyası başlattık. Toplanan oyuncakları Gençlik merkezi müdürlüğüne getirdik. Ayrıca Milli eğitim müdürlüğümüze bağlı halk eğitim merkezi usta öğreticileri depremzedeler için hem uyku tulumu hemde farklı çeşitlerde çocuklar için oyuncaklar yaptı. Tek amacımız ülkemizde yaşanan bu afetin yaralarını sarmaktır. İlçemize gelen 120 depremzede öğrenci ders başı yaptı. Onları sınıflarında ziyaret ederek, hediyeler verdik. İlçemize gelen özellikle depremzede öğrencilere yönelik tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2023, 16:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER