Yüksekova: Harabe Evde yaşam Mücadelesi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Güveç köyünde yaşayan Çağala ailesi yardım eli bekliyor.

İlçeye 10 kilometre uzaklıkta bulunan Aşağı Güveç köyünde yaşayan 4 kişilik Çağala ailesi zor günler geçirdiğini belirterek hayırseverden yardım bekliyor.

Kış mevsimin başlamasıyla ilçede havaların eksi 25 derecenin altına düşmesiyle hayatı olumsuz yönde etkilerken, Çağala ailesi de zor günler geçiriyor.

Köy içinde evleri bulunan Çağala ailesi, duvarları yıkık ve dökük olan evlerinin pencerelerini soğuk havadan dolayı poşetlerle kapatmak zorunda kaldı.

Harabe evde, zor yaşam şartları altında yaşam mücadelesi veren aile, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyor.

Bir deprem olsa bu evin altında kalırız diyen Hüsna Çağala, "Gördünüz gibi evimin her yeri her duvarı çatmış durumda. Neredeyse başımıza inecek durumda. Allah korusun büyük bir deprem olsa hemen başımıza yıkılır. Durumumuz zaten çok kötü. Bizde güzel bir hayat için, güzel bir ev ve çocuklarım için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım eli bekliyoruz." dedi.

4 yıldır hasta olduğunu söyleyen Abdulgafur Çağala, "4 yıldır ben de hastayım. 4 yıl önce Ankara'da ameliyat yaptım. Bende şuana kadarda bana verilen ilaçlarla ayaktayım. Tek aldığım bir ilacım bile 50 liradan aşağı değil. Bende ailem için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyorum. Ben tek kızlarım için istiyorum onlar da her çocuk gibi güzel bir hayatları olsun diye istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kendime ile kardeşime tablet ve aileme de güzel bir ev istiyorum" diyen 11 yaşındaki Melisa Çağala, "Bizim evimizin her yeri yıkılmış durumda. Zor günler yaşıyoruz. Geceleri çok soğuk oluyor evimiz. Okuldan bize tablet verilmedi. Biz gerçekten mağduruz. Tüm yetkili amcalardan ve hayırseverlerden yardım eli bekliyoruz."şeklinde konuştu.

AİLENİN İLETİŞİM BİLGİLERİ: 0546 268 09 11

BANKA HESAP: TR 5400 0100 1902 78096347 5001 - ZİRAAT BANKASI - HÜSNA ÇAĞALA

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2021, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER