Yüksekova HDP İlçe Örgütünden Sağduyu Çağrısı

HDP Yüksekova İiçe Örgütü bugün Yüksekova da iki grup arasında meydana gelen olayla ilgili sağduyu çağrısı yaparak açıklamalarda bulundu.

Yüksekova HDP İlçe Örgütünden Sağduyu Çağrısı

YÜKSEKOVA GÜNCEL - HABER MERKEZİ

HDP Yüksekova İiçe Örgütü bugün Yüksekova da iki grup arasında meydana gelen olayla ilgili sağduyu çağrısı yaparak açıklamalarda bulundu.

HDP Yüksekova İiçe Örgütünden yapılan açıklama şöyle,'' Öncelikle, bugün kentimizde iki farklı grup arasında cereyan eden ve tasvip edilmesi asla mümkün olmayan olaylar nedeniyle yaralanan ve paniğe kapılan bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ekonomik ve siyasal ambargoların bütün yükünün üstüne bindirilmeye çalışıldığı Gever halkının, kabul edilmesi asla mümkün olmayan bu tür olaylarla gündeme getirilmesi, hepimiz açısından bir üzüntü kaynağı olmalıdır. Nitekim bu olay bizi derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Şu an nerde olursa olsun, bu mesajımızı okuyan, gönlü ve yüreği Gever’de olan; siyasi ve sosyal aidiyeti ne olursa olsun herkesi sükunete ve sağ duyuya davet ediyoruz. Bu vahim ve nahoş hadiseyi duyduğumuz ilk andan itibaren konunun tarafları ile doğrudan irtibata geçtik ve halen irtibat halindeyiz. Sonrasında ise hastanede tedavisi süren yararlılarımızı ziyaret ettik. Bilinmesini isteriz ki, bir tek hemşehrimizin dahi burnunun kanamasına tahammülümüz yoktur! Bin bir emekle ve bedelle var. Özellikle bu olayda yer alan, ait oldukları topluluğa mensubiyetleri için değil, bu memleketin ve bizlerin geleceği olduğu için tüm gençlere sesleniyoruz; Gever halkı ve kentimiz bunu hak etmiyor! Sizler de bunların bir parçası olmayı hak etmiyorsunuz. Sizler aydınlık günlerin habercileri olmalısınız. Lütfen bu nahoş durumun bir parçası olmayın! Tekraren kentimize ve halkımıza geçmiş olsun diliyor, kabul edilmesi mümkün olmayan ve kentimize asla yakışmayan bu tür kötü hadiselerin bir daha asla yaşanmaması için herkesin, her kesimin üstüne düşen serinkanlılığı behemehal göstermesi gerekir. Son olarak, tek bir kişinin bile zarar görmemesi için elimizden gelen tüm çabaları şu saat itibarı ile dahi göstermeye gayret ediyor ve taraflarla sürekli görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bütün iyi niyetimizle ilgili aileler arasında girişimlere bulunmaya devam ettiğimizin bilinmesini isteriz. Umut ediyoruz ki, kısa bir süre içinde olumlu bir sonuç elde eder ve Gever halkına duyururuz''İfadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2022, 23:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER