Yüksekova-İran Arasındaki Turizm Ağı Genişliyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bir araya gelen STK’lar, iş insanları ve yerel esnaflar, Yüksekova-İran arasındaki turizmin ağını büyütmek için 4’nci toplantısını gerçekleştirdiler.

Yüksekova-İran Arasındaki Turizm Ağı Genişliyor

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde bir araya gelen STK’lar, iş insanları ve yerel esnaflar, Yüksekova-İran arasındaki turizmin ağını büyütmek için 4’nci toplantısını gerçekleştirdiler.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Yüksekova Esnaf Sanatkârlar Odası ve TÜRSAB Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe'nin öncülüğünde başlatılan İran-Yüksekova arasındaki turizm atağı için bir araya geldiler.

İlçenin İpekyolu üzerinde bulunan Simitçi Dünyasında bir araya gelen STK’lar, İş insanları ve yerel esnaflar, İran ve Yüksekova arasındaki geliş-gidiş bağlantılarını hızlandırmak için 3 günlük İran’da yapılacak ziyaret öncesi görüşme toplantısı yaptılar.

Yapılan toplantıda, İran’da gerçekleşecek 3 günlük ziyaretlerin ardında Yüksekova’ya gelecek İranlı misafirler en iyi şekilde ağırlayacaklarını belirtirken, İlçeye ilk etapta gelecek İran misafirler için Otel sahipleri, Market sahipleri, Lokanta (Restaurant) sahipleri, Seyahat Acentalar sahipleri, Cafe ile Pastaneler katkı sağlayacaklarını belirttiler.

STK’ların öncülüğünde yapılan turizm toplantısına, İş insanları, Otel sahipleri, Market sahipleri, Lokanta (Restaurant) sahipleri, Seyahat Acentalar sahipleri, Cafe ile Pastanelerin sahipleri katıldı.

‘’HERŞEY YÜKSEKOVA’MIZ İÇİN OLACAK’’

Herşey Yüksekova’nın geleceği için yaptıklarını belirten Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, ‘’Aslında tarihi günler yaşıyoruz bu oluşum kolay kolay hiçbir yerde olmuyor. Bizde bugün 4’nci toplantımızı gerçekleştirdik. Aslında buraya kadar geleceğini bilmiyorduk ama şimdi geleceğin umutları daha da büyüdü. Bizde iftardan sonra İran’a yapacağımız 3 günlük turizm ziyaret öncesi, iş insanlarımız ve İlçenin can damarı olan esnaflarımızla toplantı gerçekleştik. İran’da geldiğimizden hemen sonra misafirlerimizi Yüksekova’da ağırlayacağız’’ dedi.

‘’TURİST AKIŞI YÜKSEKOVA ESNAFINA CAN SUYU OLACAK’’

Yüksekova’nın geleceği için herkes elini taşın altına bırakmalı diyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, ‘’Biz STK’lar olarak bu yola öncülük ettik bunun sevincini yaşıyoruz. Bugün 4’nci İran ve Yüksekova arasındaki turizmini daha da büyütmek için toplantı adı altında görüştük. İran’da 3 günlük bir ziyaret temaslarımız olacak, iş inşaları ve esnaflarımız yer alıyorlar. İnşallah tüm akışı buraya sağlayacağız yerel esnafımıza can suyu olacak. Bu temaslardan sonra Allah nasip ederse İran’dan gelecek misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Yüksekova’nın tanıtımı için hepimiz birlikte tüm var gücümüzle odaklanıp gerekeni yapacağız. Bize bu anlamda tüm destlerini sunan tüm yerel esnaflarımıza canı gönülden teşekkür ediyoruz’’ İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2023, 20:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Tarık
Tarık - 1 yıl Önce

Yanılmıyorsam bu memlekette bir turizm geliştirme kooperatifi var neden bu kooperatifin bilgisi yok sadece reklam içraat adına bir şey yok yazık hemde çok yazık güya memlekete iş yapıyoruz

SIRADAKİ HABER