Yüksekova: Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekmek İçin Kadınlara Gül Dağıtıldı

Hakkari’nin Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat ve tepki göstermek için kadınlara gül dağıttı.

Yüksekova: Kadın Cinayetlerine Dikkat Çekmek İçin Kadınlara Gül Dağıtıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine dikkat ve tepki göstermek için kadınlara gül dağıttı.

Son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine sessiz kalmamak adına, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç ve kurul üyeleri ile beraber, Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan iş yerlerinde çalışan bayanlara gül vererek yaşanan kadın ölümlerine dikkat çekti.

Tek tek iş yerlerini gezen başkan çoğaç yaşanan kadın cinayetlerinin son bulmasını dileğinde bulunarak tüm kadınların yaşama değerine sahip olduğunu belirtti.


Konuyla ilgili konuşan Başkan Çoğaç,’’ Yüksekova esnaf ve sanatkarlar odası olarak kadına yapılan şiddete ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak adına kadınlara gül takdim ettik.

 Özellikle son dönemlerde ülkemizde meydana gelen kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ne yazık ki hızla artmaktadır. Şiddet meşrulaştırılamaz ve cehaletin en üst sınırı olarak görülmelidir. Hiçbir cinayete kılıf uydurulamaz. Sevginin içinde şiddetin yeri yoktur ve bir kadının hayatı kimsenin namusu değildir. Hep birlikte sesini çıkaramayan, bağıramayan kadınlarımızın sesi olmak zorundayız. Üstad Neşet Ertaş’ın dediği gibi “Kadınlar insandır, biz insanoğlu.”  Birlik olarak şiddete dur demeliyiz. Kadın yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin son bulması en büyük temennimizdir.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 03:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER