Yüksekova kanıt koleji 'okulum temiz' belgesi aldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren kanıt koleji 'okulum temiz' belgesi aldı.

Yüksekova kanıt koleji 'okulum temiz' belgesi aldı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Covid-19 nedeniyle okulları daha sağlıklı ve güvenilir hale getirmek için başlatılan Türk Standartları Enstitüsünden (TSE) “Okulum Temiz” belgesi için denetleme sürecini tamamlayan Yüksekova kanıt Koleji "Okulum Temiz" belgesini aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü” kapsamında “Okulum Temiz” belgesi projesini başlatmıştı. Yüksekova Kanıt Koleji geliştirilen proje kapsamında “Okulum Temiz” belgesi almak için Türk Standartları Enstitüsüne (TSE) başvurdu. Başvuru sonrası TSE denetçileri okulda denetimde bulundu. Uzmanlar, salgınla mücadele kapsamında okulda alınan tedbirler, hijyen koşullarının sürekliliği, okulun fiziki yeterliliği gibi bir çok konuda incelemede bulundu. Yapılan denetimlerde tüm kriterleri yerine getiren, Kanıt Koleji sıfır hata ile “Okulum Temiz” belgesi almaya hak kazandı. 

Van TSE bölge müdürlüğü tarafından okul müdiresi Şengül Baysal'a takdim edilen "Okulum Temiz" belgesi ve TSE bayrağı ile okulun hijyen şartlarına uyduğu dile getirilmiştir. Okul müdiresi Baysal," okulumuz öğrencilerimiz için güvenli alandır"dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER