Yüksekova Kaymakamlığı 'Koronavirüs İlgili Önlemleri' Paylaştı

Yeni tip olan coronavirüsün (Covid-19) salgınından ülkeyi ile vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık ve İçişleri Bakanlıklar tarafından bir dizi tedbirler yayınlanmasının ardından, Yüksekova Kaymakamlığı uygulanacak tedbirleri resmi sayfalarında paylaştı.

Yüksekova Kaymakamlığı 'Koronavirüs İlgili Önlemleri' Paylaştı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yeni tip olan coronavirüsün (Covid-19)  salgınından ülkeyi ile vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık ve İçişleri Bakanlıklar tarafından bir dizi tedbirler yayınlanmasının ardından, Yüksekova Kaymakamlığı uygulanacak tedbirleri resmi sayfalarında paylaştı.

YÜKSEKOVA KAYMAKAMLIĞI TARAFINDAN PAYLAŞILAN KORUNAVİRÜS TEDBİRLER ŞÖYLE:

''Yeni tip coronavirüsün(Covid-19)  salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla Sağlık ve İçişleri Bakanlıklarımız  tarafından bir dizi tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız tarafından "Taziye Evlerinin" faaliyetlerinin 16.03.2020 günü saat 24:00 itibariyle durdurulmasına karar verilmiştir.

Buna göre, ilçemizde taziye kültürünün yaygın oluşu ve virüsün  yayılmasında kalabalık yerlerin en uygun ortamlar olması nedeniyle, hastalığın yayılmasını önleme açısından yapılmakta olan taziyelerin, defin işleminin tamamlanmasına müteakip, mezarlıkta okunacak dua ile sonlandırılması ya da  mezarlıkta defin işlemi sonrası taziyenin açık alanda belli bir mesafenin korunarak herhangi bir temas olmadan kısa süre içerisinde gerçekleştirilmesi, camilerde, taziye evlerinde veya kapalı mekanlarda hiçbir şekilde taziye kurulmaması, toplum sağlığı ve güvenliği açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle ilçemizdeki Taziye Evlerimizin de faaliyetleri durdurulmuştur.''İfadeleri kullanıldı.



Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2020, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER