YÜKSEKOVA..! Köprücük köyü gençlerinden örnek davranış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'nin Köprücük Köyü (Kerpil) Gençliği el birliğe köy ve çevresini temizledi. Köy gençliği amaçlarının çevre temizliğine dikkat çekmek , temiz ve güzel doğayı kirletenlere bir mesaj göndermek olduğunu belirtti.

YÜKSEKOVA..! Köprücük köyü gençlerinden örnek davranış
CAHİT YİĞİT - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova’ya 7 Kilometre uzaklıkta bulunan Köprücük köyü gençleri el birliyle köy ve çevre temizliğini başıboş atılan çöplerden temizledi . Bir araya gelen köy gençleri köyün çevresini  ve içinden geçen dereye atılan başı boş çöpleri toplayıp boş bir alanda yaktı. Köyü çöplerden temizleyen gençler, gelecek nesillere güzel bir dünya bırakmak için her kesin çevresine ve doğasına sahip çıkılması gerektiğini belirtti.



Gençlerin bu hareketini takdirle karşılayan köyün ileri gelenleri de, yapılması gereken bu. Bundan sonra herkesin çöpünü sağa sola atarken iki kere düşünmesi gerektiğini belirterek gençlere teşekkür ettiler.



Çevre temizliği ile ilgili açıklama yapan köy sakinlerinden Atakan Açıkel, amaçlarının çevre ve doğaya dikkat çekmek olduğunu belirtti. Açıkel;  Gecelek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için herkesin çevresine köyüne v yaşadığı bölgeye sahip çıkması gerekir. Temizlik adına hepimiz bulunduğumuz yerden sorumluyuz. Köyümüzün içinden geçen dere ayrı bir güzellik katıyor köyümüze. Gelişi güzel atılan çöpler köy içinden geçen dereyi kirletmekle kalmayıp, etrafa çirkin bir görüntü ve köy sakinlerinin sağlığını da tehdit etmekte. Biz köy gençliği olarak toplanıp böyle bir temizliğe karar verdik. Emeği geçen tüm köy sakinlerine teşekkürlerimi sunarım.Dedi.









Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 15:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
The İmam
The İmam - 5 yıl Önce

Helal olsun sizlere. Herkese örnek oldunuz.

Cemal bilin
Cemal bilin - 5 yıl Önce

Birlik ve beraberligin guzel yasanti sagladigi na en guzel ornektir

Hakkâri wushu
Hakkâri wushu - 5 yıl Önce

Tebrik edilir helal olsun sizin gibi değerli insanlara

SIRADAKİ HABER