Yüksekova'nın STK’lıları 'Herşey Yüksekova'nın Geleceği İçin Deyip'' Sıkı-Takipli Görüşmelerine Başladılar

Hakkari Yüksekova ilçesinin STK’lıları bir araya gelerek 'Herşey Yüksekova'nın Geleceği İçin Deyip'' Yüksekova ile İran arasındaki turizmi canlandırmak için Sıkı-Takipli görüşmelerine başladılar.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova'nın STK’lıları bir araya gelerek 'Herşey Yüksekova'nın Geleceği İçin Deyip' Yüksekova ile İran arasındaki turizmi canlandırmak için Sıkı-Takipli görüşmelerine başladılar.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Selami Durna ve Yüksekova’da farklı ticaret dallarıyla uğraşan esnaftan kişiler, Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu ve Esendere Gümrük Müdürü Ayşe Arslantaş ile GTİ Müdürü Burak Top ile biraraya geldiler.

STK temsilcileri ve beraberindekiler ilk olarak Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu’yu makamında ziyaret ederek bölgenin turizmine ilişkin görüş, öneri ve taleplerini ilettiler.

Buradan ayrılan heyet daha sonra Esendere ve İran sınırında bulunan Gümrük Müdürlüğü'nü ziyaret ettiler.


Müdür Arslantaş ile biraraya gelen STK temsilcileri ve beraberindekiler bilhassa ilçenin can damarı olan gümrük kapısı konusunu görüşürken, ilçede farklı dallarda esnaflık yapan vatandaşların sıkıntıları konuşuldu.


STK temsilcileri daha sonra Gümrükte yer alan GTİ Müdürü Burak Top ile görüşerek Beldeden ayrıldılar.

'YÜKSEKOVA'NIN STK'LILARI, YÜKSEKOVA'NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞACAK'

Yüksekova'nın Geleceği  için buradayız diyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ''Sivil toplum kuruluşları olarak esnaflarımızla beraber ilk olarak Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu’yu ziyaret ettik. Hemen sonrasında Gümrük Müdürümüz Ayşe Arslantaş’ı ziyaret ettik. Kendilerine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz. Esendere Sınır kapısı bizim için çok önemli bir sınır kapısıdır. Bölgede adeta bacası tütmeyen bir fabrikamızdır. Çeşitli istişarede bulunduk, karşılıklı sohbetlerimiz oldu. Bu çalışmamız güzel geçti, verimli oldu. Biz memleketimiz için özellikle neler yapabiliriz, nasıl bir çalışma yürütebiliriz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Bu görüşme bizim çok kıymetliydi. İnşallah güzel sonuçlar alacağız bundan sonra’’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2023, 23:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER