Yüksekova Özel Ovam Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezinin Öğrencilerine Sinema Keyfi

Yüksekova Özel Ovam Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezinin yönetimi öğrencileri için ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' çerçevesinde program düzenledi.

Yüksekova Özel Ovam Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezinin Öğrencilerine Sinema Keyfi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Özel Ovam Özel Eğitim Rehabilitasyon merkezinin yönetimi öğrencileri için ''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' çerçevesinde program düzenledi.

İlçenin Yeni Mahallesinde bulunan ‘Özel Ovam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin müdür ve öğretmenleri yaptığı güzel etkilirlerle öğrencilerini mutlu ettiler.

''3 Aralık Dünya Engelliler Günü'' çerçevesinde Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde eğitim alan öğrencilere kahvaltı ve sinema keyfi yaşatan okul yönetimi, birgün değil aslınd ahergün biz onlara bu duyguları yaşatıyoruz diye belirttiler.

Okul Müdürü Kinyas Çakar, ''Gün engeli olanları anlamanın, empati kurmanın, farkında olmanın, “yaşamı Onlar için nasıl daha yaşanılır kılarızı düşünmenin ve toplanıp tartışmanın günü. Engeline rağmen engel tanımayıp yaşama tutunan hayata karışan mıdır GERÇEK ENGELLİ, yoksa sağlıklı bir hayatı olup da yan gelip yatan mıdır? Gözleri görmeyen midir GERÇEK ENGELLİ, yoksa gözleri olmasına rağmen bakmayı bilmeyen, kalbi olup sevmeyi bilmeyen midir? Gün dezavantajı  olanları anlamanın, empati kurmanın, farkında olmanın günü, “yaşamı Onlar için nasıl daha yaşanılır kılarız” ı düşünmenin ve toplanıp tartışmanın günü. Bazı gerçekleri de söylemek gerek engel deyince kime neye göre engel engeli kelimesini doğru bulmuyorum. Dezavnatajına  rağmen engel tanımayıp yaşama tutunan hayata karışan mı, yoksa sağlıklı bir hayatı olup da yan gelip yatan mıdır? Gözleri görmeyen midir kusurlu , yoksa gözleri olmasına rağmen bakmayı bilmeyen, kalbi olup sevmeyi bilmeyen midir? Hayat hepimiz için bir yerde engeller getirebilir, bu insan olmanın doğası önemli olan bunları eğitimle sağlıkla ve sevgiyle hep birlikte aşmak farkındalığın 3 aralığın vesile olup daha fazla önemsemesi dileğiyle'' İfadelerini kullandı.

Özel Eğitim Öğretmeni Hilal İlhan, ''Bedenen ve ruhen yaşanmayan bir duyguyu anlamak hissetmek zordur ama imkansız değildir.kişinin başkasının yaşadıklarını onun yerine koyarak hissetmesi  dünyaya onun bakış açısı ile bakabilmesi onu anlaması çoğu zaman kendi bakış açısınıda değiştirir. Biz bugün onlarla kahvaltı ve sinema etkinliği yaptık  onların yüzündeki gülüşü bir nebze ggörebildiysek ne mutlu bize. Bugünün sadece bu günle sınırlı kalmayıp onların yaşamlarını kolaylaştıracak bir destek olmak için herkesin desteğini bekliyoruz onlara'' Şeklinde konuştu

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükran Acar
Şükran Acar - 5 ay Önce

Çok güzel bir farkındalık etkinliği olmuş kurum müdürüne ve değerli çalışanlarına başarılar dilerim

SIRADAKİ HABER