Yüksekova Pizok TOKİ konutların Sahiplerine Önemle Duyurulur

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Pizok bölgesinde bulunan TOKİ konutların sahiplerinin evlerini almak üzere, ön başvurularını yapılması için 23.09.2021 perşembe günü Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezine uğramalarının önemle duyurulur.

Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek ile beraberindekilerle yapılan son incelemelerden sonra Hakkari Çevre ve Şehirçilik müdürülüğüyle yapılan son toplantıyla, Pizok TOKİ konutlarının ön başvurları alınmak üzere 23.09.2021 Perşembe günü itibari ile İlçenin Selahaddin Eyyubi Kültür merkezinde kurulan bürosunda yapılacaktır.

Pizok TOKİ konutlarının son incelemelerinden sonra konuşma yapan Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek,''TOKİ’lerle alakalı hemen hemen her hafta burada çalışmalar yapıyoruz. TOKİ’deki aksaklıkları STK’larla ilçe başkanımız yönetimimiz ve TOKİ sakinleriyle süreci yürütüyoruz. Son aşamaya geldik geçen hafta biz Çevre Şehircilik bakanımız Murat Kurum'la görüştük talimatları oldu bu ay içerisinde teslimatlarının yapılması ön taleplerinin alınması için talimatlarda bulundu. Valimiz, kaymakamımız Çevre Şehircilik müdürümüz ve diğer kurumlar TOKİ yöntemi ciddi bir çalışma içindeler şuanda son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Perşembe günü 23.09.2021 tarihinde vatandaşlarımız Yüksekova Selahaddin Eyyubi Kültür merkezinde bir büro oluşturdular. Bu büroya ön talepleri için müracaat bulunsunlar. Arkadaşlarımız orda bürolarını açtılar talepleri bekliyorlar. Bizimde istediğimiz şey şu TOKİ’de yaşayan vatandaşlarımız bir an önce oraya gidip taleplerini yapmaları ve bu süreci hızlandırmaları TOKİ sakinleri TOKİ konutlarını teslim etmek tüm çabamızı gösteriyoruz. İnşallah bu ay içinde teslimatlar başlıyoruz. Emekleri ve ilgilerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Milletvekilimiz Husret Dinç, Hakkari Valisi İdris Akbıyık’a, Yüksekova Kaymakamına, Yüksekova STK’larına ve emekleri geçen herkese teşekkür ederiz''Dedi.

Yapılan incelemelerde, Ak Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, Ak Parti Yüksekova ilçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İzzettin Metin, Hakkari Tüketiciler Birliği Derneği Başkanı Perviz Geçirgen, Avukat Zeydin Kaya ve çok sayıda TOKİ konut sahibi yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2021, 21:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal salim
Cemal salim - 3 yıl Önce

Umarım bu kışın ortasında mağdur edilmezler. Devlet heray kira veriyor. Henüz tamamlanmamış bir konutu su yol altyapısı bitmeden al sana anahtarı deyip kiralarını kesmek iyilik olmaz zülüm olur.

Oremar gever
Oremar gever - 3 yıl Önce

İnşAllah bu sefer yalan değil☺️

SIRADAKİ HABER