Yüksekova..! Soğuktan iş yerine sığınan kedi, çalışanların maskotu oldu

Havaların soğuduğu Yüksekova’da donmamak için bir iş yerine sığınan kedi, çalışanların maskotu haline geldi.

Yüksekova..! Soğuktan iş yerine sığınan kedi, çalışanların maskotu oldu
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Kış mevsiminin çetin geçtiği Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, soğuklar en çok sokak hayvanlarını etkiliyor. Soğuklardan kaçmak isteyen sokak hayvanları, kendilerine sıcak mekan arıyorlar. 




İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir iş yeri, soğuktan kaçan bir kedinin mekanı oldu. Bir hafta önce soğuk havalar nedeniyle iş yerine sığınan kedi, çalışanların yakın ilgisinin ardından iş yerini mesken tuttu. 




Çalışanlar işlerini yaparken kedi iş yerinde gönlünce dolaşıyor, bilgisayarın üstüne oturuyor, sıcak ortamdan hiç ayrılmıyor.

Çalışanlar ise kedinin tüm yaramazlıklarına rağmen işlerini yapmaya devam ediyor, aldıkları mama ile kedinin beslenme ihtiyacını karşılıyorlar. 




İş yeri çalışanlarından İhsan Tüner,  “Havaların soğumasıyla beraber hayvanlar sıcak yer aramaya başladı. Bizim de bir kediciğimiz var. Sıcak bir yer buldu. Biz de sahip çıkmaya başladık. Müşterilerimizin de ilgi odağı olmaya başladı. Biz işimiz ile uğraşırken, kendisi dükkanın içerisinde oturuyor, geziyor,sandalyelerin üstüne çıkıyor. Biz de kendisine sahip çıkarak mama ve suyunu veriyoruz. Masaların üstüne çıkarken onu rahatsız etmiyoruz. İnsanlar hayvanlara sahip çıkmalı. Hayvanları koruyalım, hayvanlara zarar vermeyelim. Burda kaldığı sürece biz de onu sevmeye devam edeceğiz” dedi.











Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER