Yüksekova'ya Gelecek İran'lı Misafirler Öncesi Toplantı ve Esnaf Bilgilendirmesi Yapıldı

İran'dan ayın 27,28 ve 29 günü Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçesine gelecek misafirler için önceden toplantı ve esnaf bilgilendirmesi yapıldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

İran'dan ayın 27,28 ve 29 günü Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçesine gelecek misafirler için önceden toplantı ve esnaf bilgilendirmesi yapıldı.

Geçtiğimiz haftalarda, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevdet Özgökçe ve ilçede faaliyet gösteren bir grup esnaf,

İran’nın MahabatUrmiye ve Tebriz şehirlerinde çeşitli temaslarda bulundu.

Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli için ‘Uzak artık size daha yakın olacak’ sloganıyla yola çıkan turizm birleşenleri, iki ülke turizminin gelişmesi için karşılıklı görüşmeler de gerçekleştirdi.

İran devletinin Mahabat, Urmiye ve Tebriz şehirlerinde bölge turizmi çin çeşitli görüşmeler sağlayarak, olumlu sonuçlar elde etmeye başardılar.

Olumlu görüşmelerin ardında Yüksekova'ya dönen turizim birleşenleri daha sonra Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçesine misafir olacak İranlı misafiler öncesi otelde toplantı yaparak ardında ilçenin İpekyolu ve Cengiz Topel Caddesi üzerinde yer alan esnafları gezerek konu hakkında bilgilendirdiler.

Ayrıca yapılan toplantıda, Yüksekova'da yaşanan sorunlarda masaya yatırılarak ve yapılması için karşılıklı görüşmeler sağlandı.

''HERŞEY YÜKSEKOVA İÇİN OLACAK''

‘Uzak artık size daha yakın olacak’ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Yüksekova Esnaf Ve Sanatkrlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, ''Turizm Grubu olarak bizim bizim İran'a yaptığımız seyahatin amacı yerel esnaf ve sanatkara anlatmak. Bunun için bir çalışma yapıyoruz sizinle beraber. Siz de takip ediyorsunuz. Buradaki edindiğimiz izlenimleri esnafımıza yansıtıyoruz. Biliyorsunuz ki amacımız İranlı turistleri Hakkari ve Yüksekova'ya çekmektir. Bu anlamda esnaflarımıza, sanatkarımıza düşen görev ve sorumluluklar var. Biz bunları dillendirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ayın 27, 28 ve 29'unda İran Turizm Acenta sahiplerine üç günlük bir ağırlama yapacağız. Bunları Yüksekova'da ağırlayacağız. Yüksekova, Hakkari, Şemdinli, Çukurca ve Derecik'i tanıtacağız. Bundan sonra da ilimize ve ilçelerimize tur yapmalarını isteyeceğiz. Bu anlamda esnaf, sanatkar, vatandaşlarımıza, belediyelerimize ve yetkili kurumlarımıza düşen sorumlulukları yerine getirilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır'' dedi.

''YÜKSEKOVA, HAKKARİ, ŞEMDİNLİ'Yİ BİR CAZİBE MERKEZİ HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ''

Gelecek için adımlar tek tek atılıyor diyen Yüksekova Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, ''Evet arkadaşlar bu önümüzdeki hafta içerisinde, ayın 27, 28, 29'unda Urmiye ve Tebriz'den gelen yaklaşık bir yüz acenta firmayı misafir edeceğiz. Coğrafyamızı anlatacağız, kültürümüzü anlatacağız, hoşgörümüzü anlatacağız. Burada da yaşamın olduğunu, alışveriş merkezlerimizin, mağazalarımızın olduğunu söyleyeceğiz. Yani biz buradaki potansiyelden buradan pay almaya çalışacağız. Ben inanıyorum ki Yüksekova'daki esnaf tüccarımız, mağaza sahiplerimiz de bu konuda özverilerini göstereceklerdir. Bu konuda gerek sivil toplum kuruluşlarımızla istişare içerisinde bu işi organize etmeye çalışıyoruz. Gerek belediye başkanlarımız, Esendere Belediye Başkanımız, Kaymakamlığımız, Valilik, Şemdinli Belediyesi, bu konuda bir ortak çalışmamız vardır. İnanıyorum ki bunun neticesini alacağız inşallah. Yani Yüksekova, Hakkari, Şemdinli'yi bir cazibe merkezi haline getirmeye çalışıyoruz'' İfadelerini kullandı.

''YÜKSEKOVA EONOMİSİNE KATKI SUNMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ''

Bölge için her hizmete var olduklarını belirten Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu, ''Bilindiği üzere biz 8-11 Nisan tarihleri arasında İran'ın Urmiye, Mahabat ve Tebriz kentlerine bir ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyarette oda başkanlarımız, TÜRSAB bölge başkanımız, esnaflarımız ve iş insanlarımız vardı. İran'daki acentelerle, turizm müdürleriyle, başkonsolosluğumuzla görüştük, olumlu sonuçlar aldık. Ve onları 27, 28, 29 Nisan tarihlerinde Yüksekova'ya davet ettik. İnşallah Yüksekova'daki kültürümüzü onlara tanıtacağız. Yüksekova'daki yaşamımızı onlara tanıtacağız. Onlar geldiklerinde biz onları en iyi şekilde ağırlamanın heyecanını şu anda yaşıyoruz. Bugün esnaflarımızı gezerek esnaflarımıza tek tek bunu anlattık. Onları inşallah gümrüğün girişiminden itibaren çiçeklerle, davul zurnayla karşılayacağız. Kültürümüzü, yemeklerimizi her anlamda İranlılara tanıtacağız. Amaç İran turizm acentelerini buraya çekmek, Yüksekova ekonomisine bir anlamda da olsa katkı sunmak, Yüksekova'nın ekonomisini canlandırmak'' Şeklinde konuştu

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2023, 01:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Geverli
Geverli - 1 yıl Önce

Emeği geçen herkese çok teşekürler temizlik konusunda belediye çalışması yoğun olması lazım yeşilendirmeyi de onutmayalım

SIRADAKİ HABER