Yüksekova’da 1 Metreyi Geçen Buz Sarkıtları Korkutuyor

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike saçarken vatandaşların yürüdüğü cadde ve sokaklarda tehlikeler boy gösteriliyor.

Yüksekova’da 1 Metreyi Geçen Buz Sarkıtları Korkutuyor
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İlçesi'nde çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike saçarken vatandaşların yürüdüğü cadde ve sokaklarda tehlikeler boy gösteriliyor.


İlçe'de etkili olan soğuklar gün içerisinde çatılarda boyu bir metreyi bulan sarkıtların oluşmasına neden olurken, kent merkezinde günde binlerce insanın yürüdüğü cadde ve sokaklarda tehlikelere yol açıyor. 


Çatılarda oluşan buz sarkıtları tehlike saçarken,  Kimi zaman rüzgarın şiddetiyle kimi zaman da güneşin doğmasıyla eriyip düşen buz sarkıtları insan yaşamını tehdit ediyor. Dondurucu soğukların gündüz eksi 9, geceleri ise eksi 12 dereceyi bulduğu İlçe de vatandaşlar sarkıtlardan dolayı kaldırımlarda yürümek yerine araç trafiğinin olduğu yerlerde yürümeyi tercih ediyor.


Çarşı merkezinde bulunan yüksek binaların çatıları buz sarkıtlarını taşıyor. Yüksek yerlerde bulunan buz sarkıtları kaldırımda geçen vatandaşın bir hassıyla tedirgin ederken kaldırımlarında buzlanma tehlikesiyle vatandaşlar daha çok trafiğe kullanan yolu tercih ediyorlar.


Cengiz Topel caddesi üzerinde Esnaflık yapan İslam Duman,’’İş yerlerimize geldiğimizde ilk önce çatıdaki bulunan buz sarkıtlarına bakıyoruz ve iş yerimizi açıyoruz çünkü her an düşme tehlikesi olan buz sarkıtları, bizde hemen sağlam yere kaçarak kendimizi koruyoruz. Vatandaşları bu tehlikeden muhafaza etmek için yetkililerin önlem almalarını istiyoruz.’’dedi.



Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2020, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER