Yüksekova’da Çölyak Hastalara Glütensiz Gıda Paketleri Dağıtıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Çölyak derneğinden, Çölyak hastalarına glütensiz mamullerden oluşan gıda paketi dağıttı.

Yüksekova’da Çölyak Hastalara Glütensiz Gıda Paketleri Dağıtıldı

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Çölyak derneğinden, Çölyak hastalarına glütensiz mamullerden oluşan gıda paketi dağıttı.

İlçe genelinde bulunan çölyak hastaları için hazırlanan glütensiz besin maddelerini içeren gıda paketleri, Yüksekova Çölyak Derneği tarafından hastalara dağıtıldı.

Glütensiz özel ekmek ve unlu gıdalar tüketmek zorunda olan çölyak hastaları için hazırlanan gıda paketlerinde; mısır unu, karışık puding, tatlı kurabiye, tuzlu kurabiye, mini kek, çikolata, makarna, un ve köftelik bulgur olduğu ifade edildi.

Ev ev gezerek, kolileri dağıtan Yüksekova Çölyak Başkanı Hacer Kaval,” Daha önce çölyak hastalığının ne olduğunu bilmiyordum. 2018 yılında kızıma çölyak tanısı konuldu. çölyak hastalığının yediğimiz gıdalardan yeterli enerji vitamin ve protein olmadığı için vücutta kilo kaybı, ishal, kusma ve alerji gibi belirtiler oluyor. Bu belirtiler genel olarak çölyak hastalığının belirtileridir. Bu hastalığın ise tek tedavisi diyet başka ilacı ve tedavisi yoktur. Bulunduğumuz il ve ilçede glütensiz ürünleri bulmakta ciddi anlamda sıkıntılar çekiyoruz. Dernek olarak temel amacımız Hakkari’de Yüksekova’da ve köylerde ki çölyak hastalarının bir nebzede olsa ürünleri daha kolay temin edebilmesidir. Bizim şuan ihtiyacımız olan şey çölyak hastaları tip1 diyabet hastaları düşük proteinli üretim yapacak bir fırına ve yere ihtiyacımız vardır. Buradan yetkililere bu çağrımıza sesiz kalmayın, biz çölyak hastalarına sahip çıkın'' dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2023, 06:46
YORUM EKLE
YORUMLAR
Songül kömür
Songül kömür - 1 yıl Önce

Banda 2018 yılında çölyak tanısı konuldu ve bende bi çok şeyi bulmakta zorlanıyorum

SIRADAKİ HABER