Yüksekova’da Deprem Ve Yangın Tatbikatı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Güngör mahallesinde bulunan Yüksekova Özel Kanıt Koleji, 28 Şubat Sivil Savunma Haftası münasebetiyle Deprem ve Yangın tatbikatı yaptı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinin Güngör mahallesinde bulunan Yüksekova Özel Kanıt Koleji, 28 Şubat Sivil Savunma Haftası münasebetiyle Deprem ve Yangın tatbikatı gerçekleştirdi.


Son günlerde Türkiye’nin çeşitli yerlerinde gelen depremlerden sonra, 1. derece Deprem bölgesi olan Yüksekova ilçesinde, deprem ve yangına karşı öğrenciler tatbikatla bilgilendirildi.


Yüksekova Özel Kanıt Kolejinde yapılan Deprem ve Yangın tatbikatında, öğrenciler zil sesiyle birlikte sınıflarından düzenli şekilde binayı tahliye ederek, Öğrenciler bahçede güvenli bölüme alındı.

Okul bahçesinde temsili çıkarılan yangını itfaiye ekipleri söndürürken, Üst katlarda mahsur kalanlar ise itfaiye ekipleri tarafından omuzlarına alarak, itfaiye merdiveni ile kurtarıldı.



Tatbikatla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Şengül Baysal,’’Biz bu hafta 28 Şubat Sivil Savunma haftası münasebetiyle okulda bir tatbikat yaptık. Tabiatın var oluşu ile birlikte, her canlının kendini savunma gibi bir yetkisi bulunmakta. Bizde bu yetkiden yola çıkarak, öğrencilerimize hem deprem tatbikatı, hemde yangın tatbikatını yaptırdık. Bu tatbikatları yapmak için, çeşitli kurumlardan destek aldık. Yüksekova belediyesinden, İtfaiye müdürlüğünden bir itfaiye istedik. Hem öğrencilerimiz bu konuda daha tecrübeli olsunlar, yaparak yaşarak açısından, deprem tatbikatı içinde sınıflarda belli bir bilgi verdikten sonra, öğrencilere deprem esnasında neler yapılması gerektiğini, deprem esnasında hem çakmamak gerektiğini ve sınıf içinde nasıl hareket edeceklerini belirttik. Daha sonra sakin bir şekilde katlardan öğretmen gözetiminde indirdik. Yangın tatbikatı içinde, çeşitli şekillerde öğrencilere yangının nasıl olduğunu ve öğrencilerin nasıl kurtarabileceklerini, kişinin nasıl kurtarabileceklerini gösterdik. İtfaiye ekipleri bu konuda bize çok yardımcı oldular. Hepsine buradan teşekkür ediyorum diyen Okul müdürü Şengül Baysal sözlerine şöyle devam etti.



Baysal,’’Malum bölge olarak 1. Derece fay hattı üzerinde bulunmaktayız. Son günlerde yaşanan deprem, bizleri ve çevremizi çok etkiledi. Özellikle Elazığ depreminde yaşananlar bizi derinde üzdü. Ona tam alışmışken, Başkale depremi içimizi kavurdu. Bu konuda hem öğrencilerimizi bilgilendirdik, hemde öğrencilerimize bu konuda daha duyarlı olmalarını söyledik.’’Dedi.







Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2020, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER