Yüksekova'da Göçmen Kuşlar Mola Verdi

Ağaç dallarında konaklayan göçmen kuş sürüleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde mola verirken, görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Ağaç dallarında konaklayan göçmen kuş sürüleri, Yüksekova ilçesinde mola verirken, görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Her sene olduğu gibi sıcak havaların başlamasıyla "Akkuyruksallayanlar" adlı kuş sürüsü, ilçenin Cengiz Topel Caddesinin üzerinde bulunan ağaçların dallarında konaklanmaya başladı.


Baharın geldiğinin habercisi olan "Akkuyruksallayanlar" türü kuşlar, ağaçların dallarına konarak doyumsuz Manzara ortaya çıkartırken, görenleride şaşırttı.

Bu sene gelen ilk kuşlardan biride akkuyruksallayan kuşu olduğunu söyleyen Yüksekova Belediyesi Veteriner Hekimi Hekim Kaçan, " Bilindiği gibi ilçemiz yabani kuşların göç yollarından biri. Binlerce kuş türü nehil sazlığında dinlenip besleniyor. Bu sene gelen ilk kuşlardan biride akkuyruksallayan kuşu. Aslında ilçemiz için bir nevi baharın müjdeleyicisi olma özelliği de taşıyan bu kuş türü ilçe merkezinde mola verirken çok güzel bir görüntü ortaya çıkarttı. Bu kuşlar her sene olduğu gibi yine her zamanki gibi ilçenin çarşı merkezi yani Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan ağaçların dallarında dinlemeye başladılar. Bu ayrı bir güzellik, ayrı bir zenginlik çünkü yıllar geçse bile göçmen kuşlar her zaman olduğu  gibi Çarşı merkezinin içinde bulunan ağaçların dallarında dinleniyorlar." Dedi











Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 04:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER