Yüksekova’da Hasta Kurtarma

Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde yolu kardan kapanan köydeki şeker hastası olan 58 yaşındaki Ekrem Çakmak, 4 saat süren bir çalışmanın ardından hastaneye kaldırıldı.

Yüksekova’da Hasta Kurtarma
YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA-İlçe merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Altınoluk (Elver) köyünde rahatsızlanan şeker hastası 58 yaşındaki Ekrem Çakmak, köy yolu kapalı olduğu için hastaneye ulaştırılamayınca yakınları tarafından 112 sağlık ekiplerine bildirdi.

Bunun üzerine Ambulans yola çıktı. Ancak ambulans köy yoluna giremeyince İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekiplerinden yardım istendi. Yola çıkan iş makinası, 4 saatlik bir çalışmanın ardından köy yolunu ulaşıma açtı.

Yolun açılmasıyla köye varan sağlık ekipleri Şeker hasta Çakmak'a ilk müdahaleyi evde yaptıktan sonra, köylülerin de yardımıyla Çakmak,  ambulansa alarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.



Çakmak'ın oğlu Nurettin Çakmak ise babam gece rahatsızlandı. Durumu çok ağırdı. 112 sağlık merkezine bildirdim. Yolumuz kardan kapalı olduğu için Karla mücadele ekiplerini arayıp yardım istedi. Kısa sürede ekipler yola çıktı. Kendilerine teşekkür ederim dedi.









Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2016, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER