Yüksekova'da İşleyen Tekstil Atölyesi Açıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 70 kişinin istihdam edileceği İşleyen tekstil atölyesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Yüksekova'da İşleyen Tekstil Atölyesi Açıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde 70 kişinin istihdam edileceği İşleyen tekstil atölyesi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Çalışmak için 24 yıl önce İstanbul'a giden ve burada tekstil atölyelerinde çalışarak tecrübe kazanıp, ustalık öğrenen ardından da kendi atölyesini kuran iş insanı Soner İşleyen, memleketi Hakkari'nin Yüksekova ilçesine de 4 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu tekstil atölyesi kurmuştu.

İlk etapta 100, ilerleyen dönemde ise 350 kişinin istihdam edileceği atölye bugün düzenlenen tören ile faaliyete geçti.

Açılış törenine Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Yüksekova Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abddurrahman Pınar, Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç,Yüksekova ilçe Müftüsü Şakir Şahin, Yüksekova Selahaddin Eyyübi Havalimanı Müdürü Sezgin Değirmenci, Yüksekova Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Akif Arslan, Hakkari Eski Milletvekili Esat Canan, Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, İŞKUR Hakkari İl Müdürü Ahmet Kızılkaya, VEDAŞ İl Müdürü Salih Eroğuz, Yüksekovalı iş insanları, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan açılış programında kısa bir konuşma yapan İşleyen Tekstil Atölyesi kurucusu ve sahibi Soner İşleyen, 24 yıl önce gittiği İstanbul’da kazandığı tecrübe ile kurduğu işini memleketi Yüksekova’ya taşıdığını söyledi.

Açılışa katılan herkese teşekkür eden İşleyen, dünyanın koronavirüs ile boğuştuğu bir dönemde memleketinde yüzlerde kişiyi istihdam etmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Açılışta söz alan VEDAŞ Hakkari İl Müdürü Salih Eroğuz da istihdam ağırlıklı bir işletmeyi Yüksekova’ya kazandıran girişimci Soner İşleyen’e teşekkür etti

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı ise ilçede bu ölçekte bir işletmenin açılmasının heyecan verici olduğunu belirterek kaymakamlık, valilik ve diğer kurumlar olarak gereken desteği verildiğini söyledi.

Yüksekova’nın konumu itibari ile bölgenin yıldızı bir ilçe olduğunu belirten Doğramacı, “Kendi değerinin farkında olan bir Yüksekova’nın önüne kimse geçemez. Bunun için buradaki bütün iş adamların ve dışarıdaki iş adamlarımızın buraya getirilmesi için ciddi bir gayret sarf edilmesi gerekiyor. İnşallah önümüzdeki süreçte burada şimdi 70 kişi çalışıyor ama Soner Beyden 500 kişi için söz aldık.” dedi.

İlçedeki koronavirüs vakalarında ciddi artışlar yaşandığına dikkat çeken Kaymakam Doğramacı, gerekli tedbirleri aldıklarını ancak vatandaşın daha dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından İşleyen Tekstil okunan duaların ardından açıldı. Açılışın ardından Kaymakam Doğramacı ve beraberindeki protokol üyeleri atölyeyi gezerek çalışanlar ile bir süre sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2020, 01:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER