Yüksekova'da Kadın Dayanışması Ankara'ya gitti

Hakkari Yüksekova ilçesinin, Yüksekova Aile destek merkezi, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile Kadınlar Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneğiyle beraber ziyaret kapsamında Ankara'ya hareket etti.

Yüksekova'da Kadın Dayanışması Ankara'ya gitti
METİN TEK- YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Aile destek merkezi, Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği ile Kadınlar Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği, 5 günlük Ankara ziyareti kapsamında, Yüksekova’nın Aile destek merkezinde bir araya gelerek, ilçenin Selahaddin Eyyubi havalimanında Ankara’ya gittiler.

Ankara 5 günlük ziyaret kapsamında, Yüksekova Aile destek merkezi müdürü Zübeyde Özcan; Bizleri  5 günlük bir ziyaret bekliyor. Aile Destek Merkezi ve iki dernek olarak Kadın Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği  ve Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği, Federasyon Başkanı Sayın Müjgan Erdem hanımefendinin daveti üzerine Ankara Kültür Gezisi gerçekleşti. Toplam 40 kadınımızla gerçekleştirdiğimiz bu gezi programına Hakkari eski valisi sayın Cüneyt Orhan Toprak ve Yüksekova eski kaymakamı sayın Mahmut Kaşıkçı’nın da destekleriyle kadınlarımızla 5 günlük Ankara ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Amacımız kadın dayanışma içerisinde Ankara’yı tanıtmak ve onlara batıyı güzel şartlarla sergilemek fırsatımız olacaktır. İnşallah bu gezimizin tüm kadınlarımıza faydası olur. Dedi.

Aile destek merkezi müdürü Zübeyde Özcan’ın konuşmasından sonra, Kadınlar Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği  başkanı  Hatice Temir ise; ‘’Yüksekova Kadınları toplumsal destekleme ve kültür derneği ‘’adı altında bugün burada bulunmaktayız. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz  var diyerek çıktığımız bu yolculuğumuzda kadınlarımız ile birlikte Ankara’yı  yakından tanımak fırsatımız olacak. Diyen Temir konuşmasını şöyle sürdürdü; Bizleri Doğu’dan, Batıya özgürlük köprüleri inşa etmemize sayın Ankara temsilcimiz Müjgan Erdem hanımefendinin ilgi alakasından dolayı ve emeği geçen herkese, Yüksekova kadınları adına teşekkür ederiz. Şeklinde konuştu.


Yüksekova kadınları adına teşekkür  eden , Yüksekova Kadınlar Toplumsal Destekleme ve Kültür Derneği  başkanı Hatice Temir’den sonra Yüksekova Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneği  Başkan Esengül Pınar Özcan şunları aktardı; Yüksekova yerelinde zayıf olan sivil toplum kültürünün  güçlendirilmesi ve bir bütün olarak dezavantajlarının giderilmesine katkıda bulunmak adına, ilçemizde Yüksekova Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Ve Kültür Derneğini kurduk. Öncesinde bizleri yüreklendiren  kurulma aşamasında bizleri her konuda destekleyen, sonrasında bizleri başkentimizde ağırlayacak ve Yüksekova  ve Ankara arasında gönül köprüsünü  inşa eden Ankara Kadınları Toplumsal Destekleme derneği başkanı  Sayın Müjgan Erdem hanımefendiye ve emeği geçen herkese hepinizin huzurunda saygı sevgi ve şükranlarımı sunuyorum. Ankara’ya  yapacağımız ziyaret tüm kadınlarımıza hayırlı olsun. İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2018, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER