Yüksekova'da Kadınlara Aşure ikram edildi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesin'de Aile Destek Merkezi tarafından kadınlara aşure ikramın'da bulundular.

Yüksekova'da Kadınlara Aşure ikram edildi
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

İlçesinin Aile Destek Merkezi tarafından kadınlara aşure ikramında bulundular.

 

Muharrem ayı dolayısıyla Aile Destek Merkezi'nin bahçesinde yapılan program yoğun ilgiyle karşılandı.

Proğrama, Hakkari Valisi Cüneyt Orhan Toprak’ın eşi Dr. Funda Toprak,İçişleri bakanlığı hukuk müşaviri Özlem bozkurt gevrek,Ankara barolar birliği Şadam Tutumlu, Ankara Kadınlar Toplumsal destekleme dernek başkanı müjgan Erdem, Dernek üyesi  Zeynep Deniz, Ankara Tiyatro Müdürlüğü Opera sanatcısı İpek Böler,Gümrük bakanlığı mali müşavir Hüseyin Avcı, Atmanika Aşiretliği ve Uluslar arası Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti (UYGAD) Başkanı Murat Atmanoğlu, Kredi Yurtlar müdürü Faysal Alp,Dış ticaret Uzmanı Ali Yıldırım, Ak parti ilçe gençlik Kolları Başkanı Cevat saydaş, Yüksekova Sosyal  yardımlaşma dayanışma ve kültür derneği başkanı  Haydar Arslan, Yüksekova Kadınlar toplumsal destekleme ve kültür derneği başkanı Hatice Temir, Kurum Amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Aşure Programına katılan, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın eşi Dr. Funda Toprak, burada yaptığı açıklamada, derneklerde düzenlenen ve kadın hakları konularındaki kurs, seminer ve panelleri önemsediklerini belirtti.



 

Kadınların insanlığın yarısını oluşturduğunu söylüyerek Toprak şöyle devam etti, "Kadın, anneliğiyle, evinin ve çocuklarının üzerindeki etkisiyle, Allah'ın sadece kadınlara bahşettiği farklılıklarıyla kadındır. Kadının doğası gereği zarafeti, paylaşmaları, ortak paydada birleşmeleri ve yeni fikirler üretmeleri tüm kadınlara da örnek teşkil etmektedir." Şöyledi.

 

Toprak’ın konuşmasından sonra, Kadınları Toplumsal Destekleme Derneği Başkanı Müjgan Erdem de Yüksekovalı kadınların çok cefakar ve fedakar olduklarını belirterek, "Yüksekova'da iki dernek açtık. İnşallah ilçeye hayırlı ve uğurlu olur." Diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2018, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER