Yüksekova'da Kış Hazırlıkları

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çiftçiler, kış mevsiminde hayvanlarının yem ihtiyacını karışlamak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Yüksekova'da Kış Hazırlıkları
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

YÜKSEKOVA Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde çiftçiler, kış mevsiminde hayvanlarının yem ihtiyacını karışlamak için çalışmalarına başladı.

Yüksekova ilçesine Bağlı Örnek köyü sakinleri,  kış mevsimi gelmeden şimdiden hayvanlarının yemlerini karşılamak için çeşitli hazırlıklar yapıyor. Kışın zor durumda kalmak istemeyen çifçiler, Yüksekova'da kış aylarının çetin geçtiğinden dolayı daha şimdiden hayvanları için hazırlıklara başladı.

Daha önceki yıllarda çektikleri sıkıntıları tekrar çekmek istemeyen köy sakinlerinden, 
Abdulbaki Çelikhısar, “Geçen yıl bazı çiftçiler çok büyük sorun yaşadılar. Bizler bu sene, sıkıntıya tekrardan düşmemek için erkenden hazırlıklarımızı yaptık. “dedi.

Geçen yıla göre bu yıl daha çok çiftçinin saman stokladığını ifade eden Çelikhısar, “kimi çiftçi kışın esnaftan arpa, buğday ve yem alırken, kimide saman satışı yapan tüccarlardan saman aldılar. Bu durum kimini sevindirirken, kiminin de zor duruma düşmesine neden oldu.  Geçen sene bu zorluğu yaşayan çiftçilerin birçoğu bu sene erken davrandı samanlarını bol bol yaptırdılar.”dedi.

Bu sene otların çok az olduğunu belirten Çelikhısar,  dağlarda ve ovada biçtiğimiz çalıkları patosla saman haline getirerek kışın hayvanlarımıza yem olarak veriyoruz.

Samanın besi, süs ineği, koyun ve keçilerde kaba yem ihtiyacını karşılamak için kullandıklarını söyleyen Çelikhısar  “Büyük ve küçükbaş hayvan ne kadar kaliteli yemde yerse yemin mutlaka dolgu maddesi olarak samana ihtiyaç duymakta. Bizler de kışın yaşadığımız sorunu bu yıl yaşamamak ve durumu lehimize çevirmek için erkenden hazırlık yapıyoruz.”şeklinde konuştu.










Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2015, 18:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER