Yüksekova’da Korona'ya Korumalı Önlemler

Çin’in Wuhan kentinden başlayan korana Virüs salgınından sonra Türkiye’de görülmesinin ardında, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde adeta korona’ya karşı kalkan oldu.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Çin’in Wuhan kentinden başlayan korana Virüs salgınından sonra Türkiye’de görülmesinin ardında, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde adeta korona’ya karşı kalkan oldu.

Türkiye’de Korona Virüsün başlamasıyla, Yüksekova ilçesinde dezenfekte çalışmalarıyla devam ederken, içişleri bakanlığının verdiği kararla ilçedeki tüm kafeler 2’ci bir emre kadar kapandı.


Ardında Virüsün hızlıca yayılmasıyla, ilçede bazı iş yerleri önlemler alarak müşteri arası şeritler çekerek satışlarını yaptı.

’İŞ YERLERİNDE ŞERİTLİ ÖNLEM’

İlçe’nin Cengiz Topel caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinde müşteri ile temassız bir alışveriş için şeritler çekerek satışları yaptılar.



İş yerine gelen müşteri olan Fırat Karael,’’Türkiye geneli yapılan uygulama, Yüksekova’da da uygulamaya geçildi. Malum İran’la komşuyuz onun için biz Yüksekovalılar daha dikkatli olmalıyız. Bugün bu iş yerinde böyle şerit çekilmiş olmasıyla ve 1 metre mesafenin kuruması gayet güzel. Bizde işlemlerimizi yapıp, yetkililerden yapılan duyurulara dikkat edip evde kalmaya bakacaz.’’Dedi.



İş yerin çalışanı İhsan Tüner ise,’’Bizde korona Virüse karşı tedbirlerimizi aldık. Müşteri ile temas olmasın diye şerit ve 1 metre mesafe bırakarak işimizi yapıyoruz.’’İfadelerini kullandı.

‘YÜKSEKOVA’DA BERBER VE KUAFÖRLER KAPANDI’

 

İçişleri Bakanlığı, korona virüsle mücadele kapsanırda 81 ile gönderdiği genelge ile berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin faaliyetlerini bugün saat 18.00 itibariyle durdurulmasına karar verdi.



Yüksekova ilçesinin Cengiz Topel caddesinin üzerinde bulunan Berber ve Kuaförler  içişleri bakanlığının verdiği kararla ellerindeki müşterileri bitirerek 2’ci bir emre kadar dükkanlarına kilit vurarak kapattılar.



Berber olan Harun Kameri,’’Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona Virüs salgını, Türkiye’de başlamasıyla ve İçişleri bakanlığının verdiği kararla bizde elimizde bulunan müşterileri bitirerek 2’ci emre kadar dükkanlarımızı kapatıyoruz. İnşallah kısa sürede bunu atlatır tekrar hayatımıza devam ederiz. Bizde esnaflar olarak vatandaşlara evde kal diyoruz.’’Şeklinde konuştu



EKİPLER SOKAK SOKAK DOLAŞARAK EVDE KALIN ÇAĞRISINDA BULUNUYORLAR’

Korona Virüsün Türkiye’de başlamasıyla, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin, Kaymakamı ve Belediye başkan vekili Osman Doğramacı’nın talimatlarıyla ilk olarak camilerde ve daha sonra ilçenin Zabıta ekiplerinin sokak sokak gezmesiyle vatandaşları bilgilendirirken, öte yandan ise evde kal anonslarını yaparak tedbir almalarını istediler.



Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2020, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER