Yüksekova’da Mahsur Kalan Araç Traktörle Kurtarıldı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli köyünde tipi nedeniyle mahsur kalan araç, yardıma traktör vasıtası ile kurtarıldı.

Yüksekova’da Mahsur Kalan Araç Traktörle Kurtarıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesine bağlı Yürekli köyünde tipi nedeniyle mahsur kalan araç, yardıma traktör vasıtası ile kurtarıldı.


Edinilen bilgilere göre, Yüksekova’ya 25 kilometre uzaklıkta bulunan Yürekli Köyü’nden sabah saatlerinde ilçe merkezine gelen ve içinde 3 kişinin bulunduğu araç, tipi nedeniyle köy yolunda mahsur kaldı. Araçta bulunan kişiler, kendi imkanları ile kara saplanan aracı çıkarmak istedi ancak başarılı olamadı.



Bunun üzerine komşu köy olan Çukurca Köyü’nden yardım istendi. Köy sakinlerine haber vermesi ile Çukurca Köyü’nden bölgeye traktör yollandı. Traktörün gelmesinin ardından araca halat bağlandı, araç uzun uğraşlar sonucunda saplandığı yerden çıkarıldı. Yaklaşık 4 saat boyunca yolda mahsur kalan vatandaşlar, traktör yardımıyla kurtarıldı.



Sabah erken saatlerde yola çıktıklarını kaydeden Mahkum Keği isimli vatandaş, “Ancak kara saplandık ve mahsur kaldık. Komşu köyden yardım istedik, köy sakinleri hemen yardıma geldiler. Allah razı olsun onlardan. Traktör getirdiler ve aracı çıkarabildik. Biz de Yüksekova’ya doğru devam ettik. Çok şükür kimsede sağlık sorunu yaşanmadı, herkesin durumu iyi” şeklinde konuştu.





Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER