Yüksekova'da Şal û Şepik Yürüyüşü

Yüksekova’da “İç Güvenlik Paketi”ni protesto eden vatandaşlar, tasarıda Kürt ulusal kıyafetlerini yasaklayan maddeye tepki olarak kadın ve erkek şal û şepik giyerek, halay çekti.

Yüksekova'da Şal û Şepik Yürüyüşü
YAŞARKAPLAN- YÜKSEKOVA GÜNCEL


YÜKSEKOVA -Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde HDP ve DBP öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi DBP ilçe binası önünde toplanarak ‘İç Güvenlik Paketi’ne ‘ karşı yürüyüş düzenlendi. Cengiz Topel Caddesi üzerinde yürüyüşe geçen kitle Güngör Caddesi üzerinde bulunan HDP ilçe örgütü önüne geldi.
 

Yürüyüşe HDP ilçe Eşbaşkanı Ferman Öztunç, DBP ilçe Eşbaşkanı Evliya Alkan, Barış Anneleri, sivil toplum temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı. HDP ilçe örgütü önünde kitle adın açıklama yapan Yüksekova Kent Meclis Eşbaşkanı Şerafettin Dede, 30 yıldır AKP hükümeti hala ders almış değil diyen Dede, ‘AKP hükümeti meclisten çıkaran yasadan vazgeçsin. Bundan öncede Kenan Evren’de böyle bir yasa çıkartmıştı, ama hiç bir şey elde etmedi. Dedi.



Dünya devletleri ilim, irfan, edebiyat ve teknoloji ile uğraşırken AKP hükümeti ve başbakanı hale Kürtlerin kutsal kıyafetleriyle uğraşıyorlar.Dün PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın mektubu okundu barış ve özgürlük yolu gösterildi diyen Dede, ‘inanıyoruz kısa bir süre içerisinde Öcalan bu sefer mektup değil de kendisi gelip bu halka seslenecektir.’


Dede, Kürt halkı hiçbir oyuna gelmeyecektir. Kimse Kürtlerin kıyafetleriyle değerleriyle asla oynanmayacaktır. Yıllardır Kürtlerin değerleri için canlarını ve bedel ödeyenler var Başbakan Davutoğlu bunu nasıl görmezden gelir. Kürt halkı kıyafetleriyle değerleriyle bunlara cevap verecektir. Dedi. 

Bugün AKP hükümeti mecbur kalıp müzakere yoluna gittiğini söyleyen HDP İlçe Başkanı Ferman Öztunç, ‘Dünyanın dört bir parçasında Kürtlerin özgürlük mücadelesi haykırıyor. Bugün dünyanın tek muhatabı PKK Lider Abdullah Öcalan’dır Kobane’nin özgürlüğünden sonra Kürtlerin özgürlüğü tüm dünyada görülüyor. Bunu kimse inkar edemez.’ dedi. 

Yapılan açıklamalardan sonra kitle davul zurna eşliğinde yöresel kıyafetleriyle halay çekip "güvenlik" paketini protesto etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2015, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER