Yüksekova'da Sokak Hayvanları İçin Mama Bırakıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aç kalan sokak hayvanları için belli noktalara mama bırakıldı.

Yüksekova'da Sokak Hayvanları İçin Mama Bırakıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde kış mevsiminin gelmesiyle birlikte aç kalan sokak hayvanları için belli noktalara mama bırakıldı.


Rutin bir şekilde sokaktaki hayvanların beslenmeleri ve sağlık taramalarını yapan belediye ekipleri, ilçemizde geçen çetin kış mevsimi ile birlikte sokak hayvanları için harekete geçti.


Hayvan Hakları Federasyonu’nun (HAYTAP) iş birliği ve destekleriyle Yüksekova Belediyesi Veterinerlik İşleri çalışanları, sokak hayvanlarının yoğunlukta olduğu bölgelere mama bıraktı.


Yapılan çalışma ile ilgili kısa bir açıklama yapan, Belediye Veteriner Hekimi; Hekim Kaçan, “Can dostlarımızın kış aylarını daha sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için mama dağıtımına başladık. Sabahın erken saatlerinde göreve başlayan ekiplerimiz, gün boyu çalışmalarını yürütüyor. HAYTAP ve duyarlı vatandaşlardan topladığımız mamaları sokak hayvanlarına dağıtıyoruz. Bilindiği üzere ilçemizde kış çok çetin geçiyor. Sokak hayvanları da besin bulmada sıkıntılar yaşıyor. Köpek ve kediler için belirlediğimiz yerlere mama bırakıyoruz. Bu sayede köpekler,  kediler ve diğer canlı dostlarımız besleniyorlar. Sokak hayvanlarına hepimiz sahip çıkmalıyız. Herkes elinden geldiğince bir kap yemeği ve artan yemek atıklarını kapı önlerine bıraksın. Köpek ve kediler de bu sayede sert geçen kışı rahat bir şekilde geçirebilsinler” dedi.







Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2020, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER