Yüksekova'da Teknokent Koleji Açılışı Yapıldı

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinin İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Teknokent Koleji yapılan törenle hizmete açıldı.

Yüksekova'da Teknokent Koleji Açılışı Yapıldı
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova İlçesinin İpek Yolu Caddesi üzerinde bulunan Teknokent Koleji yapılan törenle hizmete açıldı.

Teknokent Koleji 'Türkiyenin yeni okulları' sloganıyla Türkiyenin çeşitli şehirlerinde açılmasıyla beraber, Yüksekova'nın İpekyolu üzerinde eğitim hizmetine bire bir başladı.

Kolejin açılış öncesi konuşma yapan Okul Müdürü Cebrail İrinç, okulda “öğrencileri hem hayata hem üniversiteye hazırlayan koçluk eğitim sistemini olduğunu belirterek, Önümüzdeki dönemlerde inşallah bu okul aynı zamanda bir fabrika görevi üstlenip Şehrimizin ekonomik olarak kalkınmasına da katkı sağlayıp istihdam ve iş olanaklarını artıracaktır.’’ Şeklinde konuştu.


Kaymakam Doğramacının kurdele kesiminden sonra okulu gezerek, okul hakkında müdür İrinç’ten bilgi aldı.

Okullarında en iyi koşullarda eğitim ve öğretim verilmesi için bütün imkânlarını kullandıklarını söyeleyen okul kurucularından Yıldız Kartal ise,"İlçede eğitimin kalitesini fazlasıyla büyümesini ve başarılı öğrenci kesimi oluşturulucağını belirtti. Kartal, Açılış törenine katılan herkese teşekkür etti.

DOĞAYA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN İÇİNDE FİDAN TOHUMLARI OLAN KALEMLER MİSAFİRLERE HEDİYE EDİLDİ

Kolejin açılışında farkındalık adına ‘Bir kalem Bir Ağaç’ sloganıyla  Doğa’ya dikkat çekmek  için, içinde fidan tohumları bulunan kalemler açılışa katılan misafirlere dağıtıldı.


Kolej açılışına, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı, Büyükçiftlik Belediye Başkanı Rüştü Zeydan, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Yüksekova Müftüsü Şakir Şahin,  Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar, Avukat Esad Canan'ın Eşi Fadime Canan, Öner Emlak sahibi H.Habib Öner, kanaat önderleri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenci velileri yer aldı. 


Açılış için verilen kokteyl’den sonra son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2019, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER