Yüksekova'da TOKİ Anahtar Teslimi heyecanı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Hendek olayları nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi yapıldı.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde Hendek olayları nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslimi yapıldı.

İlçede Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 78 günde, Hendek olaylarında çıkan çatışmalarda ilçedeki birçok ev ve iş yeri zarar gördü.

Evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca TOKİ tarafından yapılan konutlar tamamlandı. Esenyurt Mahallesi'nde, TOKİ Başkanlığı tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim süreci başladı.

Sabahın ilk ışıklarıyla evlerini görmeye gelenlerden Nevzat Dayan, sokağa çıkma yasağı döneminde evinin zarar gördüğünü belirterek, " Çok memnunuz. Her türlü imkanı bize sağlamışlar. Biz kendilerinde çok memnunuz, Allah razı olsun. Evler çok iyi yani beklentilerin üstünde yapılmış. Biz çok çok memnunuz" dedi.

Anahtar teslimine çok sevindiğini dile getiren Bahar Dayan ise "Geldim dairenin içine girdim ve çok güzel yapmışlar. Her şeyi çok özenle yapılmış. Allah hepsinde razı olsun. Çevresi olsun, içeriği olsun, okulu olsun her şeyi çok güzel yapılmış. Çok çok güzel olmuş, mükemmel olmuş" diye konuştu.

Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise 1. bölge 1. etap konut dağıtımlarının bugün itibariyle başladığı belirtilerek, "Hak sahiplerinin TOKİ konutlarına gelip devir teslim işlemlerini başlatmaları için A-13 bloğundaki site yönetimine başvurup gerekli işlemleri başlatmaları gerekmektedir" denildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2019, 13:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER