Yüksekova’da Toplu Taşıma Araçlarında Yeni Dönem: Elektronik Ücret Toplama Sistemi

Yüksekova Belediye Başkanlığı tarafından 2021 Aralık ayı itibari ile tüm şehir içi toplu taşıma araçlarında “Yova Kart’’ adı ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan uygulamaya geçiş yapılacaktır.

Yüksekova’da Toplu Taşıma Araçlarında Yeni Dönem: Elektronik Ücret Toplama Sistemi

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova Belediye Başkanlığı tarafından 2021 Aralık ayı itibari ile tüm şehir içi toplu taşıma araçlarında “Yova Kart’’ adı ile Elektronik Ücret Toplama Sistemi olan uygulamaya geçiş yapılacaktır. 

Yova kart, şehir içindeki tüm toplu taşıma araçlarında seyahat etmenizi sağlayan bir ulaşım kartıdır, Yova kart, Yüksekova’da ulaşım hizmetlerinin çağa uygun şekilde zahmetsiz, hızlı ve pratik bir şekilde vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunulması sağlanacaktır. Bu kapsamda Nakit Ücretli Biniş Sistemi 7 Ocak 2022 tarihi itibariyle sona erecektir. Kademeli olarak geçiş yapılacak olan Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) Yova Kart, 76 adet toplu taşıma aracına entegre edilmiş olup, engelli erişimine uygun, araç takip ve kamera sistemleri ile anlık olarak izlenebilir ve denetlenebilecektir.

Serbest Yova Kart’lar bayilerden alınacaktır. Bayilerden alınacak olan Akıllı Kart’ların dağıtımı ise 20 Aralık 2021 tarihinde başlayacaktır. Öğrenci, İndirimli ve serbest kişiselleştirilmiş Yova Kart’ların dağıtımı ise Belediye Başkanlığı Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Yova Kart’larını almayan vatandaşlar ücret tarifesinde belirtilen ücretin %20 fazlasını ödemek zorunda kalacaklardır. 

Yova Kart nasıl kullanılır?

Yova kart kullanımı son derece hızlı ve kolaydır. Ödeme yapmak için otobüs ile minibüslerde bulunan kart okuma cihazlarına yaklaştırmanız yeterli olacaktır. İşleminiz anında gerçekleşecek ve bir binişlik tutar Yova Kart’ınızda yüklü olan paranızdan düşecektir. Okuyucudan kartın okunmasını teyit eden ses ve yanan yeşil ışık aracılığıyla ulaşım ücretinin ödenmiş olduğu anlaşılacaktır. 

Yova Kartıma nasıl yükleme yapabilirim?
 
Yova kartınıza bakiye yükleme işlemlerini şehrin ulaşım hatları üzerinde yer alan duraklara yakın noktalardaki Dolum Noktaları ile bayilerimizden, yapabilir ve Yova kartı temin edebilirsiniz.

Yova kart satış bedeli ne kadardır?

Yova kart satış bedeli KDV dahil, 10,00 TL’dir. 
Kişiselleştirilmiş Yova kart Öğrenci Kart satış bedeli ise KDV dahil. 8,00 TL’dir. 
 
Belediye Halk Otobüsleri Ücret Tarifesi

Belediye Otobüsleri için  Manyetik Bilet Tek Seferlik Biniş: 2,00- TL.
Belediye Otobüsleri için Tam Kart: 1,50- TL.
Belediye Otobüsleri için Öğrenci Kart: 1,00- TL.

Minibüs Ücret Tarifesi

Minibüsler için, Manyetik Bilet Tek Seferlik Biniş: 2,00- TL.
Minibüsler için,  Tam Kart: 2,00- TL.
Minibüsler için,  Öğrenci Kart: 1,50- TL.

Yova kartınızda yüklü olan 3 TL kolanıma hazır olup, Dolum Noktaları ile bayilerimizden, yükleme işlemini yapabilir ve Yova kartı temin edebilirsiniz.

Yova kartıma en fazla ne kadar yükleme yapılabilir?

Yova kartınıza en fazla 150,00 TL yükleme yapabilirsiniz.

Bayi Başvuru İşlemleri

Bayilik işlemleri, 17.12.2021 tarihine kadar Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne yapılacaktır.

Bayilik başvuruları İçin Gereken Belgeler

⦁    İşyeri Vergi Levhası. 
⦁    Kimlik fotokopisi.
⦁    Başvur yapıldığına dair 250 TL. harç makbuzun aslı. (kuradan sonra geri iade edilmeyecektir.)
⦁    Şehir içi toplu ulaşım araçlarının geçiş güzergahları üzerinde adına kayıtlı iş yeri bulunması.

Not: Bayilikler noter huzurunda kura çekimiyle belirlenecektir. Bayilik işletmeciliğine hak kazanan bilet ücretinin %3 oranında işleticiye verilecektir.

Şehir içi Bayii: 7 Adet (dolum noktası) Bayiliği verilecektir.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2021, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER