Yüksekova'da 'Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ etkinliği

Türkiye genelinde uygulanan ‘Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ etkinliği kapsamında, Yüksekova’da Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kursiyerler Cankurtaran Tekstil’i ziyaret etti.

Yüksekova'da 'Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ etkinliği
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Türkiye genelinde uygulanan ‘Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ etkinliği kapsamında, Yüksekova’da Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kursiyerler Cankurtaran Tekstil’i ziyaret etti.


Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde ‘Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında Yüksekova İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı kursiyerler, Köprücük Köyü’nde bulunan ve ilçenin tek tekstil atölyesi olan Cankurtaran Tekstil’i ziyaret etti. Kursiyerlere İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve usta öğreticileri de eşlik etti.



Etkinlikte tekstil atölyesi sahibi ve Halk Eğitim Müdürlüğü öğreticisi Ercan Cankurtaran,  kursiyerlere yaptıkları ürünler hakkında bilgi verdi. Kursiyerler de merak ettikleri detayları sorarak bilgi aldı.



Ziyaret hakkında bilgi veren İlçe Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Nurullah Şin, Türkiye genelinde ‘Ustalar Kursiyerler ile Buluşuyor’ adı altında etkinlik düzenlendiğini söyledi.



Şin, “Biz de bu amaçla her ay bir ustamızı, kursiyerler ile buluşturuyoruz.  Ustalarımızın bilgi birikimini, tecrübelerini yeni nesillere aktarmak istiyoruz. İlk etkinlik kapsamında buraya, tekstil atölyesine geldik. 50 kursiyer ile buraya geldik. Ercan hoca burada çok önemli şeyler yapıyor. Her ay farklı bir yeri ziyaret edeceğiz. Yılın sonunda toplam 12 etkinlik yapacağız” dedi.



Tekstil atölyesi sahibi ve Halk Eğitim Müdürlüğü öğreticisi Ercan Cankurtaran ise, “Halk Eğitim Müdürlüğü kursiyerlerine ziyaretleri için çok teşekkür ediyorum. Kursiyerlere makineleri anlattım, yaptığımız işi anlattım. Ürünlerimiz hakkında bilgi verdim. Böyler şeyler çok güzel. Bu atölyeyi büyütmemiz lazım. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz. Yüksekova için çok iyi olacağına inanıyoruz. Yüksekova’da başka tekstil atölyesi yok. Pazarlama konusunda sıkıntılarımız var. Bu atölyeyi büyütürsem birçok kişinin istihdam edilmesine katkım olacak. 25 senedir bu işi eşimle beraber yapıyorum” dedi.



Tekstil atölyesini ziyaret eden Yüksekova Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner ise, “Çok güzel ürünler üretilmiş. Bu ürünleri batıdan alırsanız daha pahalıya alırsınız. Esnaf arkadaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz.  İlçemizde bu güzel atölyede üretim yapan atölyeden alışveriş yapın. El ele verip bu atölyeyi kalkındırmamız lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 00:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER