Yüksekova’da Yeşilçam Tadında Müzik Ziyafeti Sundular

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Doktor, Mühendis, Hemşire, Öğretmen, Avukat, Gümrük Memuru ve Esnaf'tan oluşan kadro ile Koro düzenleyerek, Yeşilçam tadında müzik ziyafeti verdiler.

METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde, Doktor, Mühendis, Hemşire, Öğretmen, Avukat, Gümrük Memuru ve Esnaf'tan oluşan kadro ile Koro düzenleyerek, Yeşilçam tadında müzik ziyafeti verdiler.

Yüksekova ilçesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki Yüksekova Gönüllüler Korosu ile bir araya gelerek güzel saatler yaşattılar.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nin konferans salonunda sahne alan koronun iki seans halinde düzenlediği konserde, Yeşilçam film müziklerinin de yer aldığı birbirinden güzel şarkılar söylediler.

Aralarında öğretmen, Doktor, Mühendis, Hemşire, Öğretmen, Avukat, Gümrükçü ve Esnaf ve Ev hanımlarında aralarında bulunduğu koronun verdiği konser, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit,’’Ben öncelikle bu güzel gönüllüler koromuzun sergiledikleri güzel performanstan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Koromuz baktığımızda farklı mesleklerden Ev Hanımı, Memurlardan, Öğretmenlerinden, Sağlık personelinden, Uzman personelinden ve birçok meslek gurubundan gönüllülerimizin olduğunu görüyoruz. Uzunca bir süre ciddi bir çalışmanın özünü bu akşam tüm Yüksekovalı hemşerilerimize sergilediler. Hakikaten çok üst düzey performans ve çok kaliteli bir ekip, ben bu ekibi bir araya getiren ekip şefimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu ekibimizi bir arada tutup daha çok güzel etkinlikler ve konserlerle Yüksekovalı hemşerilerimizin huzurunda olurlar. Ben Yüksekova’ya geleli 3 ay oluyor, sorduğumda arkadaşlarımız ve müdürlerimiz bu konuda Yüksekova tarihinde ilk defa böyle görkemli bir konser düzenlendiği gönüllüler korosu oluşturduğunu görüyoruz. İnşallah bu güzel koroyu bir arada tutarız’’Şeklinde konuştu.

İllkez Yüksekova’da böyle Yeşilçam tadında müzik verdilerini ifade eden koro şefi Hatice Burcu Üner,’’Benim buradaki amacım tüm müzik severleri müziğe gönül verenleri bir araya getirip tamamlamaktır. Müzik koromuzda doktorlarımız, öğretmenlerimiz, Mühendislerimiz, Avukatlarımız, esnaflarımız ve Ev hanımlarımızda yer alıyor. Bu insanlar zamanında müziğe gönül vermişler. Ondan ötürü bu insanları bir araya getirerek Yüksekova’da Türk Sanat Müziği konseri vermeye karar verdik. Bundan öncede Yüksekova’da Türk Sanat Müziği etkinliği hiç yapılmadı. Bu konuda müziğin evrenselliğini öğretmek istiyoruz ve güzel bir gece yaşattık’’dedi.

Ev Hanımı Kadriye Üner,''Kızımın sayesinde Yüksekova’ya geldim. Burada kendisi müzik öğretmenliği yapıyor. Yıllardır bende kızım gibi bir yerlerde bir şeyler yapmak istiyordum. Buda Yüksekova’da nasip oldu. Çok güzel bir program yapmak istiyoruz. Bu Türk sanat müziği Yüksekova’da bir ilk olacak ve bu ilki yaptığımız için çok mutluyuz. Bu ekipte Türk sanat müziğine gönül verenler gurubuna teşekkür ediyorum’’İfadelerini kullandı.

Gümrük Memuru Ecem Gökçe Seyhan,''Gümrük muayene memuruyum. Dört yıldır Yüksekova’dayım. Koro ekibimizce Çeşitli aktiviteler yapmayı düşünüyoruz. Hem halk ile iç içe olmak istiyoruz, hem de buradaki insanlara değişik sosyal faaliyetler kazandırmak istiyoruz. Burada güzel bir konserimiz olacak, bu konserimiz Türk sanat müziği olduğu için bu kadar kişi beklemiyorduk. Salon hem kalabalık hem de çok güzel bir atmosfer var. Bu yüzden çok hoşnut olduk, inşallah devamı gelir’’Şeklinde konuştu

Öğretmen olan Acar Can Demirkıran,''Türkçe öğretmeniyim, burada güzel bir gece düzenlemekten oldukça mutluyuz ve memnunuz. Hem protokol hem de seyircilerimizle beraber olacağız. Umarım seyircilerimizi güzelce maziye ve mazinin nostaljiğine götüreceğimize inanıyoruz’’dedi.

Gümrük memuru olan Fatih Gök,’’4 yıldır Yüksekova’dayım. İlk kez böyle gönüllüler korosu yapılıyor ve bende bu koroda olduğum için çok mutluyum. Umarım bu etkinlik her zaman tekrarlanır, Koromuzda Doktorlarımız, Öğretmenlerimiz, Memurlarımız, Esnaflarımız ve Ev Hanımları da gönüllüler koro ekibimizde yer alıyor, bu yüzden çok renkli ve görkemli bir ekibimiz var’’İfadelerini kullandı.

Verilen Yeşilçam tadındaki konsere, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Arslan, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Hakkari Baro Başkanı Ergün Canan, STK Başkanları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 04:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER