Yüksekova’da Yoğun Sis Ve Dondurucu Hava

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde günler önce başlayan yoğun kar yağışının ardında, ilçede yoğun sis, dondurucu hava, buz tutan sokak ve kaldırımlar hayatı olumsuz etkiliyor.

Yüksekova’da Yoğun Sis Ve Dondurucu Hava
METİN TEK - YÜKSEKOVA GÜNCEL

Yüksekova ilçesinde günler önce başlayan yoğun kar yağışının ardında, ilçede yoğun sis, dondurucu hava, buz tutan sokak ve kaldırımlar hayatı olumsuz etkiledi.


İlçede başlayan  yoğun sis, hayatı olumsuz etkilemesiyle,  Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, ulaşımda ise aksamalar meydana geldi. Yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğü ilçe’de araçların dörtlülerini açarak yol aldığı görüldü. Yetkililerden ise sürücüleri takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları ve kazaya davetiye çıkartmamaları  konusunda uyarısında bulundu.



‘DONDURUCU HAVA’

İlçede kar yağışının ardından dondurucu soğuklar başlamasıyla beraber, Hava sıcaklıkları akşam saatlerinde Derece eksi 9’a düşmesiyle ilçede aşırı soğuklar nedeniyle hayat adeta buz kesti.


İlçe’de esnaflık yapan İrfan Yetişmiş,’’Günler önce baya bir ka yağışı vardı, şimdi ise dondurucu havaların hakim olduğu ilçede, yoğun siste etkisini arttırmış durumda. Bizde soğuk havlardan dolayı daha erken iş yerimizi kapatıp evimize gidiyoruz. Çünkü bu soğuk yoğun sisten dolayı vatandaşta evden çıkmıyor.’’Dedi.








Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER